Pritvor rovinjskom napadacu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Andrea Begzic, 27-godišnjak koji je u ponedjeljak oko ponoci upao u stan u Vodnjanskoj ulici u Rovinju i teško ozlijedio susjedu Ružicu Rošoci Eterovic (68), a lakše njezinu 51-godišnju prijateljicu, tijekom istrage ce ostati u pritvoru da ne bi utjecao na svjedoke. Rekao je tako istražni sudac Županijskog suda u Puli odlucujuci o zahtjevu državnog odvjetništva o provodenju istrage incidenta u kojemu je pretucena vlasnica stana i skladišta u Vodnjanskoj 25.

Zagrepcanki Ružici Rošoci Eterovic s privremenim prebivalištem u Rovinju Andrea Begzic nanio je teške ozljede, slomljen joj je lijevi kuk i išcekuje operaciju u Lovranu. Osim toga, zaradila je i brojne hematome, potres mozga i natuceno joj je koljeno.

Rošoci Eterovic i njena 51-godišnja prijateljica kojoj je 27-godišnjak nanio lakše ozlijede, tvrdile su da su ih naizmjence tukli Andrea i njegov otac te da je sve to promatrala i poticala njihova majka, odnosno supruga.

Teško ozlijedena Eterovic ispricala nam je da su problemi sa susjedima, odnosno obitelji Begzic zapoceli prije nešto manje od dvije godine, kada je zapocela adaptaciju stana u prizemlju, ispod obitelji Begzic koja je u stan, kako je ustvrdila, uselila bespravno. Posljednji eksces se, kako nam je kazala 68-godišnja Zagrepcanka, dogodio u ponedjeljak, kada su Begzici navodno onemogucili vodoinstalateru da radi. Njezina 51-godišnja prijateljica pojasnila je da je tada pozvana policija, koja je na njihovo cudenje, od gospode Ružice zatražila vlasnicki list vanjskog nosivog zida kuce, a onda ih uputila da sukob riješe na sudu.

Od Valtera Opašica iz PU istarske doznajemo da su policijski izvidi ovog dogadaja u tijeku te da Begzicevi roditelji još ni za što nisu prijavljeni. ( M. KOŠTA)

Zagrepcanin pritvoren zbog prijetnji

Zbog sumnje da je u ponedjeljak u Ulici Nicolo Tomaseo u Rovinju prijeteci vlasnicima ugostiteljskog objekta Da Mauro pocinio kazneno djelo prijetnje te kazneno djelo napada na policajca, odnosno službenu osobu, 51-godišnjem je Zagrepcaninu I. V. odreden jednomjesecni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja nedjela. Protiv njega je istražni sudac Županijskog suda u Puli na zahtjev državnog odvjetništva odredio provodenje istrage koja bi trebala rasvijetliti incident do kojeg je došlo u ponedjeljak oko 18 sati. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter