Pritvor osumnjičenom za pokušaj ubojstva Vrsaranina

Kuća u kojoj stanuje ozlijeđeni Nevzet Poljić (M. SARDELIN/arhiva)
Kuća u kojoj stanuje ozlijeđeni Nevzet Poljić (M. SARDELIN/arhiva)

Vrsaraninu u dobi od 50 godina, osumnjičenom za pokušaj ubojstva 51-godišnjeg susjeda Nevzeta Poljića Viceta 23. prosinca navečer, na zahtjev je državnog odvjetništva sudac istrage odredio jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru.

Županijsko državno odvjetništvo u Puli izvijestilo je da je po primitku kaznene prijave protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina donijelo rješenje o provođenju istrage. Po službenom priopćenju državnog odvjetništva sumnja se da se pokušaj ubojstva dogodio oko 21 sat u stanu 51-godišnjeg Nevzeta Poljića Viceta, gdje ga je godinu dana mlađi susjed u cilju da ga liši života više puta ubo nožem u prsa, trbuh te u donji dio tijela i zdjelice.

Nožem mu je nanio više za život opasnih rana, ali mu je život spašen pravovremenom liječničkom intervencijom.

Podsjetimo, nakon što je okrvavljenog Poljića u Ulici Rade Končara, stotinjak metara od kuće u kojoj živi, naslonjenog na kameni stol u ponedjeljak oko 21.30 sati pronašao jedan mještanin i pozvao hitnu pomoć, policija je krenula u potragu za počiniteljem koji je pobjegao s mjesta događaja.

Osumnjičeni muškarac, inače Poljićev susjed, pronađen je nekoliko sati kasnije, odnosno nešto prije 3 sata u noći u Novigradu, gdje je i uhićen. Neslužbeno se doznaje da su pokušaju ubojstva prethodile ranije nesuglasice i općenito loši odnosi dvojice susjeda. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter