Pritajena erotika kraljice burleske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pin-up ljepotica Dita Von Teese najpoznatija je po svom performansu u ogromnoj caši martinija i braku s ekscentricnim Marylin Mansonom. No Dita je, osim što je popularna plesacica i fetiš supermodel, jedna od stilski najintrigantnijih pojava današnjice koja je odlucila iskoristiti svojih pet minuta slave. Velika zaljubljenica u seksipilno i zavodljivo donje rublje sada je svoje intrigantne inicijale stavila na donje rublje koje je jucer promovirala u luksuznom londonskom Dorchester Hotelu. Vodeci se filozofijom burleske seksipilnu je kolekciju i prigodno nazvala "The Party Collection", a kolekcija je namijenjena svim djevojkama i ženama koje u Ditinom stilu žele izgledati ženstveno i seksi.

Dita je svijetu je vratila pritajenu erotiku Betty Page, Gine Lolobrigide, Ave Gardner i drugih nekada velikih zavodnica zlatnog doba Hollywooda. Djevojka iz Michigana, ciji je moto "Seks prodaje sve", od prosjecne je djevojke postala modna ikona i muza mnogih dizajnera. Prirodna plavuša, svoje pravo ime Heather (Heather Renee Sweet) zamjenila je s Dita potaknuta imenom zvijezde nijemog filma Dite Parlo, a zvucan nastavak Von Teese dobila je poslije naslovnice u Playboyu. Prepoznatljiva po svom vamp izgledu, blijedoj puti i crnoj kosi, tanašnom struku koji istice korzetima, te crvenim usnama, Dita uvijek izgleda besprijekorno i divno.

- Imala sam tetu Opal koja je vjecito bila našminkana zelenim sjenilom, s nacrtanim madežima i vatreno crvenom kosom. Pušila je cigarete na cigaršpicu i psovala poput mornara. Vecina ljudi smatrala ju je vulgarnom, ali ja sam htjela biti poput nje kad odrastem, rekla je Dita.

Kao velika sljedbenica mode Dita je gošca svih bitnih modnih revija i velikih partyja, a rado nosi odjecu najpoznatijih modnih kreatora, naglašavajuci da nema posebnu vodilju pri izboru modela. U ulozi manekenke nosila je revije Richieja Richa, Giambattiste Vallija, Jeana Paula Gaultiera, Louisa Vuittona i, dakako, Vivienne Westwood u cijoj se ljubicastoj kreaciji i udala za kontroverznog pjevaca Marylina Mansona. Voli vintage odjevne predmete, koje najcešce kupuje u americkim specijaliziranim ducanima. Svake godine posjecuje "Vintage Clothing Exibition", koji se održava u San Franciscu, gdje se mogu nabaviti rijetki i privlacni vintage modeli. Najdraže su joj cipele Christiana Louboutina, ali i balerinke Marca Jacobsa. Uvijek bira modele slicne onima u kojima je plesala nenadmašna i prelijepa Cyd Charisse. U svemu što radi ne boji se rizika, a oduševljenje njenim modnim identitetom ne kriju ni modni urednici pa je zato svrstavaju na liste najbolje odjevenih. Kombinira pin-up i art-deco stil, a pritom izgleda kao žene sa slika Tamare de Lempicke što dodatno doprinosi njenoj originalnosti koja je iskljucivo proizvod njenog kreativnog duha. Puna samopouzdanja ona slijepo slijedi recenicu: "Da bi vas drugi primijetili i zapamtili po vašem stilu morate se osloboditi svih nametnutih stega ukljucujuci i one modne."


Podijeli: Facebook Twiter