Pristupna rampa policijskoj postaji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova pristupna rampa policijskoj postaji, namijenjena osobama s teškocama u kretanju,  svecano je otvorena u Porecu, u prisustvu clanova Društva invalida Porec te policijskih, gradskih i županijskih dužnosnika. Projekt i gradnja prilaza te ugradnja novih ulaznih vrata stajali su Policijsku upravu Istarsku 143 tisuce kuna, Grad je asfaltirao cesticu uz prilaz, a komunalac Usluga hortikulturno uredio ulaz.

Prema najavi Vere Mihevc, nacelnice sektora za pravne i tehnicke poslove pri PU Istarskoj, izraden je projekt za slican ulaz u pazinsku postaju, dok su pred dovršetkom oni za rampe u postajama u Buzetu, Rovinju i Labinu.

U ime osoba s invaliditetom MUP-u je zahvalio Vittorio Malinarich, prvi predsjednik i današnji dopredsjednik Društva invalida Porec. Zadovoljstvo je izrazila i Estela Kliman, koja je prilazom prva ušla u postaju, u pratnji Ane Martinac. Clanica društva Rada Lalic, koja se uspješno krece pomocu dviju štaka, rekla je kako je rijec o jednoj od rijetkih rampi na kojoj se nije umorila, jer je visinska razlika savladana dovoljnom duljinom, a po sredini ostavljen ravni plato za predah.


Podijeli: Facebook Twiter