Pristupacni dizajnerski hoteli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sve prisutnijem trendu hotela koji privlace imucne goste originalnim i ekskluzivnim uredenjem može se pronaci i znatno jeftiniji "dizajnerski" smještaj, podjednako originalan i zanimljiv, a pristupacniji puno vecem broju putnika.

U potrazi za dostupnijim dizajnerskim hotelima odabrali smo ih pet u kojima cijena nocenja u dvokrevetnoj sobi ne prelazi 700 kuna.

Grand Daddy Hotel – Cape Town

Ljude sanjarskog duha koje put navede u Cape Town u Južnoafrickoj Republici sigurno ce dojmiti smještaj na krovu Grand Daddy Hotela, gdje se nalazi sedam aluminijskih kamp prikolica, tzv. zracni penthouse park prikolica (Airstream Penthouse Trailer Park). Naime, lokalni umjetnici stvorili su tu fantasticnu instalaciju, a svaka prikolica ima svoju pricu: bijeli apartman Balada o Johnu & Yoko ima harmoniku, gitaru i igrice koje repliciraju rock-ikone 1969. u krevetu, a prikolica Plava Dorothy pokrivena je bijelim tockicama kao podsjetnikom na haljinu Judy Garland iz filma "Carobnjak iz Oza". Nocenje u jednoj od tih prikolica košta najmanje 590 kuna.



Hotel Vertigo - San Francisco

Ljubitelji visina i Hitchcockove "Vrtoglavice" doci na svoje u hotelu Vertigo koji je smješten na Union Squareu u San Franciscu. Ovaj hotel sa 102 sobe nije slucajno nazvan po poznatom trileru iz 1958. velikog Alfreda Hitchcocka. Naime, "Vrtoglavica" je snimljena upravo na lokaciji hotela, odnosno u njegovom lobiju. Hotel je sacuvao spiralne stepenice iz filma što su glavnog junaka, kojeg je glumio James Stewart, cinile tjeskobnim i podsjecale ga na traumu iz prošlosti. Obožavatelji "Vrtoglavice" u vecini soba ce moci prepoznati upecatljive narancaste fotelje s kraja pedesetih godina prošlog stoljeca. U hotelu se može prenociti za najmanje 630 kuna.



Hard Days Night Hotel - Liverpool

Varate se ako mislite da su se u rodnom gradu legendarnih Beatlesa odavno dosjetili otvoriti tematski hotel u cast tog rock sastava, jer Hard Days Night Hotel je otvoren tek 2008. godine. Svih 110 soba je uredeno u znak sjecanja na Beatlese - memorabilije i umjetnicka djela inspirirana njima nalaze se posvuda: u lobiju hotela je smješten Yellow Submarine jukebox, a gotovo dvometarske fotografije Johna, Paula, Georgea i Ringa poredane su uzduž spiralnih stepenica. Da biste prenocili u tom liverpulskom hotelu, morate izdvojiti najmanje 690 kuna.



Oops! - Pariz

Nema šanse da zamijenite pariški Oops! za obicno bekpekersko prenocište, jer ovaj dvije godine star hostel zraci posebnom energijom cim stupite na njegova vrata. Odmah vas na ulazu ocaraju osvijetljene crveno-bijele kutije kojima je ispisan naziv hostela Oops!, zid blagovaonice je ukrašen šarenim muralom, a zidovi 46 soba su veselih boja ili s cvjetnim uzorkom. Hostel je zatvoren od 11 do 16 sati, a posjetitelji u to vrijeme mogu istraživati susjednu Latinsku cetvrt, koja je udaljena tek pet minuta hoda. Kako bi boravak u hostelu bio što udobniji, zatražite smještaj u jednoj od 12 dvokrevetnih soba s vlastitom kupaonicom, gdje cete za nocenje s doruckom izdvojiti nešto više od 400 kuna.



Circus Hotel - Berlin

Berlinski Circus Hotel u nekadašnjoj istocnogradskoj cetvrti Mitte postao je alternativa popularnom istoimenom hostelu koji mu se nalazi preko puta. Svaka od šezdeset soba dizajnirana je u razlicitoj boji pa možete birati izmedu plave, narancaste, limeta zelene ili jarko ružicaste. Zajednicki su im jedino podovi od tamne hrastovine i zanimljivi ukrasi s buvljaka, poput starinskih staklenih vaza. U sklopu hotela je organski restoran Fabisch, koji nosi ime prijašnjih vlasnika zgrade iz 19. stoljeca, a na recepciji se mogu unajmiti Netbook i iPod napunjeni muzikom lokalnih umjetnika poput njemackih indie rokera Sportfreunde Stiller. Za nocenje u tom hotelu treba izdvojiti oko 500 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter