Prisegnulo 18 sudaca porotnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Općinskom sudu u Puli svečano je prisegnulo 18 sudaca porotnika koje je Skupština Istarske županije na prijedlog jedinica lokalne samouprave Puljštine imenovala na sjednici 24. srpnja ove godine.

Svečanu prisegu proteklog je petka vodila potpredsjednica Skupštine, Tamara Brussich. Dužnost suca porotnika je časna dužnost na koju su imenovani savjesni i odgovorni pojedinci visoko cijenjeni u svojoj sredini. Sutkinja Mirna Mačešić Biscuoli koja obavlja poslove sudske uprave na Općinskom sudu u Puli (budući da još nije izabran predsjednik tog suda op. a.) i sudac Denis Hek suce su upoznali s njihovim pravima i obvezama. Nakon davanja svečane prisege suci porotnici mogu će sudjelovati na sudskim raspravama i u donošenju sudskih odluka.

Za suce porotnike imenovani su: Mirjana Mačina, Branko Ivanović, Vida Marjanović, Maja Čikić, Mirko Posavac, Kristijan Pauro, Eiliana Ivančić, Ester Crnković, Anka Klunić, Rina Blašković Rojnić, Đina Šverko, Marija Lukač, Anđela Grabar - svi iz Pule, te Vesna Gojak iz Pomera, Aldo Sandri iz Pješčane uvale, Danijela Žgomba iz Banjola, Slavica Kaić iz Ližnjana te Antonija Mataković Grizila iz Muntića. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter