Prirodnim pripravcima protiv upale sinusa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Simptomi sinusitisa su slicni obicnoj prehladi, ali traju duže. Ako se protegnu da dva tjedna, velika je vjerojatnost da imate infekciju. Ako se ne lijeci na vrijeme, problemi mogu trajati od tri tjedna do tri godine! Nasrecu, postoji nekoliko prirodnih pripravaka koji mogu olakšati i pobijediti sinusnu infekciju. Predstavljamo vam neke od najboljih.

?umbir je poznato sredstvo za ublažavanje i sprjecavanje glavobolja. On je, osim toga, protuupalni lijek koji olakšava bol. Možete ga upotrebljavati u obliku tinkture ili kapsula.

Koloidno srebro se može upotrebljavati za ovlaživanje sinusnih šupljina. Može se uzimati oralno kako bi se organizam iznutra borio protiv infekcija. Kako biste temeljito ovlažili sinusne šupljine, možete upotrijebiti praznu bocicu koja štrca mlaz vode. Iskoristite dovoljnu kolicinu srebra kako biste doprijeli do svih sinusnih prolaza.

Ekstrakt sjemenki grejpa
je sjajan dodatak lijecenju sinusne infekcije koja uz ovaj pripravak nestaje za samo nekoliko dana. Ne upotrebljavajte kapi ekstrakta na prazan želudac, pogotovo ne rano ujutro.

Tijekom dana pijte jabucni ocat koji treba promiješati u velikoj caši vode. On razrjeduje sluz.

Tinktura kajenskog papra
pomaže u procišcavanju sinusa. Uz to, ovaj je prirodni pripravak odlican za lijecenje svih simptoma prehlade.

Slatki korijen
tj. sladic pomaže pri ublažavanju upale i stimulira imunološki sustav kako bi se borio protiv virusne infekcije.

Eukaliptus
ublažava upalu grla. On takoder ima antisepticka svojstva i može pomoci smanjivanju nateknutog tkiva u sinusnim prolazima.

Maticnjak
je odlicno sredstvo za borbu s virusima i bakterijama. Namocite sušeno lišce u vrucoj vodi, ostavite 10 minuta, a zatim procijedite. Caj pijte topao ili ga grgljajte.

Hrana bogata antioksidansima
pomaže u izgradnji imunološkog sustava i sprjecavanju infekcije u samoj startu. Tu spadaju: borovnice, trešnje, articoke, brusnice i nar.

Echinacea
nudi zavidne rezultate u ublažavanju prehlade. Ona potice rad imunološkog sustava. Možete ju upotrebljavati u obliku tinkture ili kapsula. Na pocetku bolesti povecajte kolicinu, pa ju nakon tri do cetiri dana snizite. Ne upotrebljavajte ju ako ste alergicni na ambroziju.

Vitamin C i cink
mogu skratiti trajanje prehlade i smanjiti simptome. Sinusna infekcija cesto nastupa kao rezultat dugotrajne prehlade. Uzimajte kapsule ili pastile tijekom sezone prehlade, pogotovo kod pocetnih simptoma.

Dok se tuširate, pustite da vruca voda curi preko vašeg cela i nosa. Nakon toga, ispušite sluz iz sinusa. Cinite to nekoliko puta dnevno, no budite oprezni kako ne biste opekli lice vrucom vodom.

Pepermint
pomaže u smirivanju sluznice. Od njega možete piti caj ili ga natopiti vrucom vodom pa udisati paru. Ovaj postupak olakšavanja disanje.

Ispiranje sinusa
pomaže održavanju zdravlja nazalnih prolaza štiteci ih od zagadenja, peludi, prašine i drugih iritirajucih tvari iz zraka. Sve što trebate koristiti u njoj je ne-ionizirana sol, po mogucnosti morska.

Svakodnevno pijte 8 do 10 caša vode.

Ordinacija.hr


Podijeli: Facebook Twiter