Priroda i pejzaži

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Foaje labinskog Malog kazališta sinoc je procvjetao. Brojnim motivima iz prirode, napose cvijeca i pejzaža, publici u rodnom gradu nakon devet godina samostalnom se izložbom predstavlja Marica Diminic Mileta.

Izložba je presjek radova nastalih od davne 1984. godine do danas, a tijekom kojeg razdoblja je autorica pohadala umjetnicki atelje, a potom i akademiju "Vittorio Marusso" u mjestu San Dona' di Pave, gdje i danas živi.

Od pocetnih radova, koji odaju talent, ali i znatnu krutost poteza i nesigurnost, kontinuiran rad i vježba rezultirali su zrelijim i samouvjerenijim ostvarenjima te širom paletom boja.

Uz vec spomenute omiljene motive flore autorica se uspješno nosi i s kopiranjem starih majstora, što je, cini se, nezaobilazna stepenica u procesu razvijanja vlastitog likovnog izricaja. No, u potrazi za osobnim umjetnickim putem vidljiva je još veca potreba odbacivanja akademskih formi i kanona velikana svijeta umjetnosti, a nema sumnje da ce u ovom slucaju protok vremena uciniti buduce radove još kvalitetnijima.


Podijeli: Facebook Twiter