Pripremite kožu lica za proljetno sunce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon duge sezone grijanja, niskih temperatura i jakog vjetra koži lica nužni su hidratacija i osvježenje da bi spremna docekala proljetno sunce. Osobama koje imaju necist ten prvo preporucujem temeljito cišcenje lica. Kod svih tipova kože nužno je napraviti piling lica kojim cete ukloniti mrtve stanice na površini kože, a time poboljšati njezinu kvalitetu.

Pilingom se eliminiraju oštecene i onecišcene stanice kože koje sadrže mikroorganizme iz okoliša. Mrtve stanice ne otpadaju uvijek same, što znaci da mogu osušiti površinu kože i uzrokovati zacepljenja i upale. Zato je bitan profesionalni piling kojim se te stanice ucinkovito uklanjaju. Nove stanice dat ce vašoj koži svježiji i zdrav izgled. Uostalom, tek tako ocišcena koža može u potpunosti primati hranjive tvari iz krema i proizvoda za njegu.



Nakon pilinga kožu nahranite kvalitetnom hidratantnom kremom koja ce zadržati vodu i tako sprijeciti njezinu suhocu. Ona ne mora biti preskupa, ali bi trebala biti prilagodena vašem tipu kože. Najsigurnije je posavjetovati se s kozmeticarkom ili dermatologom ako imate problematican ten.

Jako je bitno da krema koju odaberete ima zaštitni faktor. Naime, prvo proljetno sunce na koži koja nije zašticena može ostaviti ružne fleke. Nanesite kremu sa zaštitnim faktorom svaki put kada je koža izložena dnevnom svjetlu.

Istraživanja pokazuju da preparati sa zaštitnim faktorom koji sadrže vitamine antioksidanse omogucuju bolju dnevnu zaštitu protiv štetnih UV-zraka, ali i slobodnih radikala koji se UV-zracenjem oslobadaju i koji nas cine starijima. Uz tu zaštitu, nema potrebe dodavati druge kreme sa zaštitnim faktorom.

Kožu lica nikada ne umivajte vrucom vodom jer ona uklanja prirodnu zaštitu kože. Izbjegavajte sapune jer uglavnom imaju lužine koje djeluju nadražujuce na suhu kožu, ali i proizvode umjetnih boja i mirisa.


Podijeli: Facebook Twiter