Pripreme "zeleno-žutih" za nastavak sezone

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 jučer su započeli s pripremama za novu sezonu. Točno u 9.30 sati na Gradskom stadionu "Aldo Drosina" okupilo se 29 igrača s kojima je trener Igor Pamić odradio "brzinski" sastanak u svlačionici, da bi ih potom podijelio u dvije grupe i prepustio svojim pomoćnicima pod čijom su kontrolom krenuli nizati krugove oko glavnog igrališta. Od starosjedioca nedostajala su petorica, Brazilci Jo i Miranda te Korejanac Woon koji zbog problema s avionskim vezama stižu u ponedjeljak, Šime Gregov kojem je Paminjo dao dva dodatna slobodna dana da riješi neke privatne obaveze i Ivan Graf koji će, po svemu sudeći, karijeru nastaviti u Poljskoj. Prvoj momčadi pridruženi su domaći juniori Robert Dadić i Kenan Hadžić te kadet Saša Urošević, a na prvom treningu pojavilo se i sedam novih lica. Uz već najavljenog Lamina Samateha, to su bili Ivan Jakovljević, Luka Franić, Toni Grković, Ivan Ćosić, Borko Gorgiev i Srefan Nedović.

- Trebala su doći još dvojica stopera, ali nešto je "zapelo" i očekujemo ih narednih dana - otkrio nam je Igor Pamić, trener Istre 1961, dok su se njegovi puleni rastrčavali.

- S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, nemojte se nadati nekim afirmiranim igračima koji će nam svi od reda moći odmah pomoći. Bit će i takvih, ali to je uvijek jako teško procijeniti i jedino čemu se možemo nadati je da ćemo ovaj put potrefiti. Ostat će na probi tjedan dana i bit će to dovoljno vremena da se puno toga vidi. Treninga će biti dosta, napravit ćemo brzinska testiranja da ih usporedimo sa starosjediocima i nakon utakmice protiv Krke odlučit ćemo o njihovoj daljnjoj sudbini.

Osim Samateha, kojeg pamtimo u dresu Lokomotive, od igrača na probi dvojica nisu potpuno nepoznanica. Grković je početkom prosinca odradio nekoliko treninga s Istrom 1961 i vjerojatno je nečim zaintrigirao Paminja kad ga je ovaj ponovno pozvao pod svoje okrilje, dok je Gorgiev prvi dio sezone odradio u Trećoj HNL i njegovim golom Vrapče je nanijelo jedini jesenski poraz Novigradu na njegovom Lacu, a usto je bio i najbolji gostujući igrač u minimalnom porazu od Istre 1961 II na Verudi. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter