Pripreme odbojkašica: Sedam Istranki na popisu

Laura Miloš, Poreč (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Laura Miloš, Poreč (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Igor Lovrinov, izbornik ženske odbojkaške reprezentacije Hrvatske, obznanio je širi popis od 36 kandidatkinja za nekoliko ovogodišnjih reprezentativnih akcija, a među njima je i sedam istarskih odbojkašica. Na Lovrinovljevom popisu je kao jedina članica jednog istarskog kluba Laura Miloš iz Poreča.

Uz nju, izbornik računa na još pet Puljanki čije odbojkaško znanje koriste drugi klubovi, Biljanu Gligorović (Iraklis Kifisia, Grčka), Mateu Ikić (Frosinone, Italija), Ivonu Ćaćić, Martinu Račić (Mladost, Zagreb) i Miu Todorović (Kostrena), te na Samantu Fabris iz Danijeli kraj Kringe koja također igra u Italiji (Chieri).

Reprezentacija će prvo ovogodišnje okupljanje imati 9. svibnja u Mariboru gdje će se do 18. svibnja pripremati za prvi krug kvalifikacija koje se od 23. do 26. svibnja igraju u Crnoj Gori za plasman na Svjetsko prvenstvo. Na kvalifikacijama će uz Hrvatsku i domaćina Crnu Goru nastupiti Makedonija i Bosna i Hercegovina, a samo prvo mjesto na tom turniru vodi u drugi krug kvalifikacija koje će se održati u siječnju sljedeće godine u kojoj će se SP igrati u Italiji.

Po povratku iz Crne Gore reprezentacija će 29. i 30. svibnja u Splitu i Hvaru odigrati dvije prijateljske utakmice s ekipom Texsas University, prvakom američke sveučilišne NCAA lige. Nakon toga reprezentacija će se ponovno okupiti 9. lipnja i do 19. lipnja obaviti pripreme za Mediteranske igre koje će se u turskom Mersinu održati od 22. do 29. lipnja.

Krajem ljeta, od 6. do 14. rujna, reprezentaciju pak očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Dresdenu za koje pripreme počinju 29. srpnja vjerojatno u Rijeci, a nastavljaju se od 1. do 10. kolovoza moguće je u Delnicama ili Gospiću, te od 11. kolovoza pa sve do 5. rujna vjerojatno ponovno u Mariboru. Na EP-u Hrvatska će se u prvom dijelu natjecati u skupini s Rusijom, Azerbejdžanom te Bjelorusijom ili Slovačkom. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter