Pripreme na Kupresu: Zasad se vozi na stražnji pogon

Horvat (Danilo MEMDOVIĆ)
Horvat (Danilo MEMDOVIĆ)

Momčad Istre 1961 uspješno je u miru i po ugodnom vremenu na Kupresu okončala prvi tjedan bazičnih priprema. Današnjim jutarnjim treningom i popodnevnim susretom s Vitezom nogometaši trenera Igora Pamića krenut će u drugi dio pripremnog ciklusa u kojem više neće većim dijelom treninga glumiti maratonce, već će se uz učestalo druženje s loptom i ponekom sprinterskom dionicom više bazirati na ono što im je prirodnije, igranje nogometa.

Iako je i Pamić, kao i svaki drugi trener, svjestan toga da igrači ne vole onaj uvodni dio priprema u kojem se tek nižu kilometri i radi u teretani, bez toga se ipak ne može. Posebno kao u ovom slučaju kad je pulski prvoligaš tek u fazi stvaranja momčadi od velikog broja tek prispjelih igrača. Svjesno je zato trener "zeleno-žutih" nedavno izjavio kako na samom startu sezone, gostovanjima kod Hajduka i Splita, te prvom domaćem ogledu, onom s Riječanima, ne treba očekivati posloženu pulsku momčad.

Proces slaganja igre ipak ne ide preko noći. Potrebno je određeno vrijeme, posebno za uigravanje napadačkih akcija. Zato je Pamić u dosadašnjem dijelu priprema inzistirao na fizičkoj spremi, jer je upravo taj segment ocijenio krucijalnim u startu prvenstva dok se još ne uigra ova, posebno u ofenzivnom dijelu, potpuno nova momčad.

Zapravo postava koju sad trener Puljana ima na raspolaganju "presječena" je na dva dijela. Golmani, obrana i defenzivni vezni ostali su većinom oni iz prošle sezone i tu velike potrebe za uigravanjem neće biti. Taj će dio momčadi stoga morati ponijeti glavni teret na otvaranju sezone.

Na golmanskim pozicijama, uz tri starosjedioca Brkića, Lovrića i Drevena, došao je još mladi Milocani. Zasad u prijateljskim susretima ravnopravno dijele minutažu, ali je za očekivati da će uskoro sve više minuta na golu dobiti onaj kojem Pamić namijeni "jedinicu".

Proteklu je sezonu u tom statusu zaključio mladi reprezentativac Ivan Brkić kojem za vrat pušu iskusniji Lovrić i Dreven. Kako je to već običaj u klubovima koje trenira Paminjo, nedodirljivih nema čak niti na golu. Tko zasluži, taj će biti među vratnicama. Golman i trojica od četvorke ispred njega trebali bi tako biti oni iz prošle sezone. Naime, za desnog beka konkuriraju Pavlović i konačno zdravi Horvat, a za lijevog beka Woon i najbrži pulski igrač Heister kojega Paminjo još priprema za igranje na toj poziciji. Prvo ime među stoperima je iskusni Vučko, a među ostalom se trojicom, Baturom koji i dalje samo trči zbog ozljede, Gregovom i Grafom traži njegov partner.

Dodatni je problem što Gregov zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa na otvaranju sezone, dok se Graf tek treba vratiti pravom izdanju nakon operacije koljena. Uz ovu posljednju liniju obrane Pamić mirno može gledati i svoje "razarače" u središnjici, Obšivača, Blagojevića i Vukmana, bez obzira što potonji zbog puknuća rebra i dalje radi odvojeno od suigrača. S ovako posloženim zadnjim dijelom momčadi i dobrom fizičkom spremom Puljani bi trebali lakše sačekati da prođu "dječje bolesti" napadačkog paketa. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter