Pripremaju se papiri, kopanje kreće iduće godine

Darko Dukovski (D. JELINEK)
Darko Dukovski (D. JELINEK)

Ovog tjedna u Medulinu je održan četvrti koordinacijski sastanak partnera koji sudjeluju u projektu Arheološki park Vižula (Vižula je arheološki lokalitet kraj Medulina naseljen od neolitika do ranoga srednjeg vijeka). Teme ovog sastanka - na kojem su sudjelovali predstavnici Općine Medulin, Instituta Ivo Pilar, Hrvatskog restauratorskog zavoda, Sveučilišta Jurja Dobrile i TZ-a Medulin - bile su provedba javne nabave, priprema dokumentacije, te hodogram aktivnosti.

Šetnica i rasvjeta

O odrađenim, ali i budućim koracima u provedbi projekta govorila je Barbara Floričić, v. d. pročelnice Upravnog odjela za europske projekte, međunarodnu suradnju i gospodarstvo. Podsjećamo, za projekt "Arheološki park Vižula", vrijedan 19,6 milijuna kuna, Europski fond za regionalni razvoj odobrio je 16 milijuna, dok će ostatak osigurati Općina i Turistička zajednica Medulina. Službeno, projekt je počeo početkom jeseni, kad je održan prvi koordinacijski sastanak. No, to ne znači da se na Vižuli uvelike kopa, jer je prije toga potrebno dobaviti brojnu dokumentaciju. Pripremaju se "papiri" za niz nabava, uz ostalo za uređenje i opremanje parka, usluge terestrijalnog i hidrografskog snimanja samog poluotoka i njegovog podmorja iz zraka, pripremne radove i nabavu promotivnih materijala vidljivosti projekta.

Bude li sve teklo po planu, radovi bi trebali početi iduće godine, a do početka turističke sezone prvi dio projekta trebao bi biti okončan. Dotad bi se, naime, trebala izgraditi šetnica, te postaviti solarna i javna rasvjeta. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter