Priprema se Seasplash platforma #11

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Seasplash kolektiv prošlog je tjedna u Zagrebu slavio u Kulturnom centru Travno osvojivši dvije nagrade Ambasador: za najbolji soundsystem te za najbolji edukativni program - EduSplash. Nagrade su dodijeljene u organizaciji glazbenog portala Klubska scena No, slavlje zbog nagrada nije zaustavilo aktivnosti Seasplash kolektiva koji upravo priprema Seasplash platformu #11 koja će se održati 16. do 31. prosinca na raznim lokacijama u Puli u sklopu manifestacije "Prosinac u Puli".

Seasplash platforma #11 ponudit će raznovrsna glazbeno-scenska i sportska događanja putem kojih, već tradicionalno u prosincu u Puli, predstavlja nekoliko (sub)kulturnih stilova. Organizatori ističu da se Seasplash platforma #11 također provodi uz podršku polaznika EduSplash platforme koji su ovom prilikom upisali višu razinu edukacije te svojim aktivnim angažmanom pridonose realizaciji svih događaja unutar ovog projekta. EduSplash će tijekom Seasplash platforme #11 održati prezentaciju glazbenog projekta polaznika Ableton Lab edukacije u spektakularnom događaju na jednom krovu u Puli.

Podsjetimo, EduSplash multimedijska platforma za edukaciju i razvoj nastala je 2015. godine s ciljem da se kroz osnove teorije, s naglaskom na praktična iskustva, na području audio-vizualnih umjetnosti i procesa stvaranja, provedbe i praćenja kulturnih događanja uključe svi zainteresirani kreativni pojedinci u stvaranje razvojne platforme nove generacije profesionalnih radnika na području nezavisne kulture i umjetnosti. EduSplash platforma iz svoje kreativne tvornice nudi četiri edukativna programa: Produkcija i organizacija kulturnih događanja, Osnove fotografije, Produkcija zvuka uživo i Ableton Lab. Kroz sva četiri programa polaznici usvajaju teorijska znanja te ista primjenjuju u praksi odnosno kroz različite projekte u organizaciji Udruge Seasplash. Projekt EduSplash platforme podržavaju Grad Pula i Ministarstvo kulture RH, a prijave i sudjelovanje polaznika u potpunosti su besplatni za sve. (B. ĆUSTIĆ JURAGA)


Podijeli: Facebook Twiter