Priprema se natječaj za Pelješki most

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Priprema natječajne dokumentacije za izradu predstudije izvodljivosti koja će razmotriti sva rješenja prometnog povezivanja Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom Hrvatske u finalnoj je fazi. Kako se neslužbeno doznaje u Vladi, u narednim danima očekuje se da će Delegacija Europske unije dati "zeleno svjetlo" za natječajnu dokumentaciju, nakon čega će se krenuti u nabavu spomenute usluge.

Podsjetimo, još u rujnu Europska je komisija potvrdila da će sufinancirati studiju kojom će se utvrditi najbolji način povezivanja juga Hrvatske s ostatkom zemlje što, osim Pelješkog mosta, uključuje i zatvoreni cestovni koridor kroz Neum, trajektnu vezu između kopna i poluotoka Pelješac te kombinaciju nekih od tih rješenja. Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić tada je najavio da će, nakon izrade projektnog zadatka, biti raspisan natječaj za autore spomenute studije. Iz Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) kazali su nam tek da je izrada natječajne dokumentacije u fazi pripreme.

"Po finaliziranju natječajne dokumentacije, SAFU će poslati poziv na dostavu ponuda na četiri gospodarska subjekta odabrana od strane Europske komisije, te će se na temelju dostavljenih ponuda izabrati ekonomski najpovoljnija ponuda koja udovoljava svim uvjetima natječaja", kažu u SAFU. Pritom pojašnjavaju da će se natječaj provesti prema posebnoj proceduri koja je predviđena za tzv. okvirne ugovore, a koja se koristi "za ugovore o uslugama ograničene vrijednosti, između deset tisuća i 200 tisuća eura". (D. C., I. F./Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter