Priprema se gradnja druge cijevi tunela Ucka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici Primorsko-goranske i Istarske županije, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Hrvatskih cesta, Autoceste Rijeka-Zagreb i Bina-Istre danas su održali radni sastanak o izgradnji prometne mreže na podrucju cestovnog cvora Rijeka.

Na sastanku, koji je bio zatvoren za medije, razgovaralo se o spoju Istarskog ipsilona, tj. druge cijevi tunela Ucka na rijecku obilaznicu, o pristupnoj cesti Vranja - Lupoglav i obilaznici Lupoglav. Kako su naveli iz Primorsko-goranske županije, koja je bila domacin sastanka, cilj je prostorno i prometno zaokruživanje mreža autocesta na podrucju Primorsko-goranske županije kako bi se omogucilo vodenje medunarodnog prometa u obilaznom kontinuitetu oko grada Rijeke.

Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujic kazao je uoci sastanka da su svi prometni pravci, i cestovni i željeznicki, izuzetno važni za gospodarski razvoj. Vujic je još rekao da bi bez modernizacije i izgradnje nove pruge te bez rješavanja zaobilaznih cesta došlo do velikog prometnog zagušenja u Rijeci te ogranicavanja razvoja rijecke luke i drugih gospodarskih djelatnosti u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji. (Hina)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter