Priprema se "Corba od kanarinca"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Praizvedba predstave "Corba od kanarinca" pulske kazališne kuce, po tekstu Miloša Radovica, u režiji Marija Kovaca te interpretaciji Dore Lipovcan i Rade Radolovica, bit ce u srijedu 8. veljace na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta u Puli. Predstava ce potom igrati svakodnevno sve do 11. veljace.

Tim smo povodom posjetili glumce i redatelja tijekom proba, kada su finiširali predstavu, i uvjerili se da vlada iznimno pozitivna, dobrim vibracijama ispunjena atmosfera.

- Ideja o uprizorenju ovog teksta postoji vec nekoliko godina, ali prije nekoliko mjeseci cvrsto smo odlucili da je stvarno i realiziramo, na cemu radimo vec oko tri mjeseca, rekao je redatelj Kovac, isticuci da je zadovoljan pripremama.

Dora Lipovcan rekla je da Kovaca poznaje prakticki cijeli život, a Radolovica je upoznala na premijeri predstave "Tanac od mrtvih" te da su se svi vrlo dobro uklopili.



- Tekst smo Dora i ja prilagodili, a uz pomoc moga oca, koji se takoder zove Rade Radolovic, preveo sam dijelove i na cakavski, tako da ce to biti zanimljiv projekt. To je projekt koji je krenuo od glumaca koji su zakljucili da im treba redatelj da se sve to i realizira. U prici nalazimo obiteljsku, ljubavnu i životnu komponentu, veli Radolovic, glumac pulske kazališne kuce.

Glumci svojim dijalogom nose cijelu predstavu, a kako ce ona završiti, odnosno kakav je finale, moci ce se vidjeti vrlo brzo.

Lipovcan je glumica zagrebackog HNK-a, a Mario Kovac slobodan umjetnik i, kako veli, uživa u toj kreativnoj slobodi. Scenografija je gotovo pa minimalisticka, nema nikakvih posebnih efekata, vec samo glumci na sceni. Predstavu planiraju izvoditi diljem Istre, gdje god se pokaže interes.

Kostimografkinja i scenografkinja je Desanka Jankovic, oblikovatelj svjetla Dario Družeta, autor glazbe Fedor Boic, a suradnica za scenski pokret Andrea Gotovina. Za dokumentarni audiomaterijal koji ce biti korišten u predstavi pobrinuo se Tomislav Babic, a plac djeteta "glumi" Ena Kovac.


Podijeli: Facebook Twiter