Pripiti mladić bez vozačke skrivio nesreću na Ipsilonu

Ilustracija (M. SARDELIN)
Ilustracija (M. SARDELIN)

U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 4.20 sati na Istarskom ipsilonu kod Lupoglava teško su ozlijeđena dvojica 21-godišnjaka, vozač iz Crikvenice i suvozač s područja Općine Vinodolske.

Nesreća se dogodila kada je 21-godišnjak pod utjecajem alkohola upravljao teretnim automobilom Renault riječkih oznaka iz smjera Lupoglava prema Cerovlju te je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i udario u stijenu s desne strane ceste. Nakon toga se automobil vratio na kolnik, prešao na lijevu prometnu traku i tu se prevrnuo.

Policija je utvrdila da je mladi Crikveničanin upravljao teretnjakom bez položenog vozačkog ispita, da je istekla važnost prometne dozvole teretnjaka te da je bio pod utjecajem 0,51 promila alkohola u organizmu.

I vozač i suvozač su zbog ozljeda prevezeni u riječku bolnicu, gdje je utvrđeno da su teško ozlijeđeni. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv vozača se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Za vrijeme obavljanja očevida, od 4.30 do 6.55 sati, za sav je promet bila zatvorena dionica Istarskog ipsilona od Lupoglava prema Cerovlju. (M. Ko.)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter