Pripiti Austrijanac lomio po dvorištima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijanac (28) koji je u ponedjeljak oko 00.45 sati u naselju Križine Mercedesom R320 "lomio" po dvorištima obiteljskih kuca, vozio je pod utjecajem 1,07 promila alkohola u krv, izvijestila je Suzana Sokac iz PU istarske.

Prema njezinim rijecima on je zbog neprilagodene brzine u naselju Križine, krecuci se iz Novigrada prema Umagu, izletio udesno izvan kolnika, udario u zaštitnu metalnu ogradu i ušao u dvorište u kojem je udario u stablo.

Mercedes se potom odbio i nastavio suludu vožnju po drugom dvorištu gdje je pokosio betonsku vazu i na koncu udario u drugo stablo, nakon cega se zaustavio. Materijalna šteta na automobilu i dvorištima procijenjena je na 150.000 kuna.





Dvojica susjeda iz Križina rekli su nam da ih je probudio snažan udarac, lomljava i buka motora. Sreca je da je baš dan ranije jedan od automobila maknut s parkirališta kuda je te noci pobješnjelo vozilo prohujalo i nastavilo put u susjedno dvorište do podebljeg stabla hrasta gdje se od siline udaraca, nakon prevaljenog puta od 94 metra, na koncu i zaustavio.

Prema izjavama svjedoka, Austrijanac je izašao iz automobila neozlijeden, no vidno u šoku i placuci. (M. GAVRAN, S. PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter