Pripadnik OSA-e bacio napravu u tunelu Salakovac u BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pripadnik Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) u BiH bacio je eksplozivnu napravu prema vozila u kojemu je proteklog petka navečer u tunelu Salakovac bio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga BiH, general pukovnik Anto Jeleč, objavili su mediji, a županijsko državno odvjetništvo taj izgred ne smatra terorističkim. 

Zlatko Humo, zaposlenik OSA-e, priznao je u iskazu Županijskom državnom odvjetništvu (ŽDO) da je on bacio nepoznatu napravu koja je eksplodirala.

Po medijskim navodima Zlatko Humo je sin Esada Hume, bivšeg ministra u vladi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i šefa regionalnog ureda bošnjačke obavještajne Agencije za istrage i zaštitu za područje Hercegovine. Zajedno s Humom u vozilu su bile još dvije osobe inicijala P. A i M. A., a državno odvjetništvo u HNŽ-u nastavlja istragu, prenose mediji u Bosni i Hercegovini. Izgred u tunelu Salakovac okarakteriziran je kao kazneno djelo izazivanja opće opasnosti i odbačeni su navodi o terorizmu. Policiji je prijavu podnio Jeleč, a ona je detaljno pregledala i vozilo iz kojega je eksplozivna naprava bačena. 

Vozač iz Jelečova vozila samo je prošao kroz dim koji se stvorio i nitko nije ozlijeđen niti je pričinjena materijalna šteta.  

Policija sumnja da se radi o gospodarskom eksplozivu ili pak snažnijoj pirotehničkoj napravi, tzv. topovskom udaru koji je djelomice oštetio ivičnjak u tunelu. 

Incident s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga BiH dogodio se samo dva dana nakon terorističkog napada u kojemu je u Sarajevu pripadnik vehabijskog pokreta ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH što je potaknulo niz nagađanja oko incidenta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter