Prioriteti su društveni domovi, kanalizacija, besplatni udžbenici

Monika Udovičić i Sanja Mališa ispred stare škole u Motovunskim Novakima (A. DAGOSTIN)
Monika Udovičić i Sanja Mališa ispred stare škole u Motovunskim Novakima (A. DAGOSTIN)

Sanja Mališa, dosadašnja karojbanska vijećnica, kandidatkinja je Hrvatske demokratske zajednice za načelnicu općine Karojba na predstojećim izborima. Za službeno predstavljanje kandidature odabrala je staru i neodržavanu školu u Motovunskim Novakima koju, među ostalim, želi obnoviti za društvene potrebe. Na njenu inicijativu projekt obnove škole kandidiran je Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja i, prema informacijama kojima raspolažu u lokalnom HDZ-u, sredstva su odobrena.

Mališa je u dosadašnjem vijećničkom radu, kaže, također inicirala izgradnju sportske dvorane u Karojbi, sudjelovala je u izgradnji crkve i društvenog doma u Škropetima, a posebice je zadovoljna izgradnjom dječjeg vrtića što je bio dugogodišnji općinski problem. Društveni prostori u Motovunskim Novakima koristili bi se za aktivnosti zbora, sastanke udruga, druženje mladih, ali i starijih mještana, edukacijske aktivnosti i drugo. Osim toga, Mališa je u svom programu pod prioritete stavila izgradnju kanalizacije te poticanje ruralnog turizma posebice uređenjem šetnica i biciklističkih staza, dječjih igrališta i sprava za tjelovježbu. Iza nje stao je istarski HDZ, odnosno kandidatkinja za istarsku županicu Monika Udovičić koja joj je osobno došla dati podršku.

- Pozivamo sve koji se žele uključiti i raditi za dobro svojeg mjesta da to i učine, neovisno o političkoj orijentaciji, jer u Karojbi nije bitno ki je livo ki desno, nego da li se gre napred ili nazad, kazala je Udovičić, dok je Mališa pridodala da je možda došlo vrijeme da žene preuzmu političko vodstvo u ovom kraju. Svakako će se boriti da stvori uvjete koji bi financijski olakšali roditeljstvo pa u slučaju izborne pobjede za početak najavljuje besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce s područja općine Karojba. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter