Prioritet izgradnja kružnog toka na vrhu Radićeve

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Grad Pula nastavio je održavati javne tribine za građane po mjesnim odborima da bi se njihovi prijedlozi uvrstili u gradski proračun za 2017. godinu. Nakon mjesnih odbora Arena, Stari Grad i Monte Zaro, priliku da iznesu svoje prioritetne prijedloge imali su stanovnici Vidikovca i Nove Verude u čijim je prostorijama održana druga tribina.

Predsjednik Mjesnog odbora Vidikovac Boris  Fornažar prioritetnim smatra izgradnju kružnog toka na vrhu Radićeve ulice na križanju s Rizzijevom te izgradnju dječjeg igrališta. Također, postavljeno je i pitanje čišćenja i uređenja tvrđave na Vidikovcu.

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić odgovorio je da je Grad pokrenuo izmjene prometnog rješenja izgradnje kružnog toka na vrhu Radićeve ulice s ciljem povećanja sigurnosti prometovanja, a za igralište na Monte Cappellettu ishodovana je građevinska dozvola i trenutno se radi na glavnom projektu.

Predsjednik Mjesnog odbora Nova Veruda Lari Tošić istaknuo je, pak, dva najveća problema ovog područja, odnosno parkiranje u Mardeganijevoj, Gervaisovoj i Palisinoj ulici te nedostatak parkova za djecu na što je pročelnik Škuflić odgovorio kako je za pitanje parkiranja potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose, dok se po pitanju izgradnje parkova za djecu i sportskih igrališta na području Pule u posljednjih nekoliko godina puno toga kvalitetnog napravilo i izgradilo i na tome će se i dalje raditi. Prihvaćen je i prijedlog za postavljanjem uličnih kanti za otpad na području Nove Verude, a same pozicije predložit će mjesni odbor.

Osim na tribinama građani mogu sudjelovati u kreiranju proračuna i putem web stranice www.proracun.pula.hr, a o samom proračunu sve potrebne informacije mogu dobiti i preko posebne aplikacije e-Proračun. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter