Print Exchange ili razmjena fotografija putem pošte

Saša Žajgar u Štinjanu ima 25 konja
Saša Žajgar u Štinjanu ima 25 konja

Sedmo po redu izdanje Vladimir Skate Film Festivala u organizaciji fažanskog Skateboard kluba "August Šenoa" otvoreno je preksinoć u hotelu Brioni u Fažani. Do 24. rujna bogat program ovogodišnjeg izdanja predstavit će ponajbolje iz svijeta nezavisne domaće i inozemne audiovizualne umjetničke skateboarding scene.

Topla priča

Festival je otvoren izložbom fotografija "Print Exchange" iza čega stoji projekt Film Pro Vida Print Exchange, što je topla priča koju je pokrenuo kalifornijski fotograf Jai Tanju, a radi se o međunarodnoj razmjeni fotografija putem, pomalo zaboravljenog načina, obične pošte.

Kako je rekao Nikola Racan, jedan od organizatora prilikom otvorenja programa, "ovaj je projekt pokrenuo Jai Tanju, fotograf iz San Josea u Kaliforniji, a riječ je o razmjeni fotografija putem pošte između mnogobrojnih fotografa diljem svijeta. Jai je poslavši tisuće fotografija stotinama fotografa diljem svijeta zauzvrat primio gotovo jednak broj fotografija, a tako je bilo i s ostalima. Tako su svijetom počele kružiti fotografije, kao nekada razglednice.

Na izložbi je predstavljeno više od tisuću fotografija koje je Jai primio u svoj poštanski sandučić tijekom Print Exchange Programa, a izložbu je moguće razgledati do nedjelje, 24. rujna od 17 do 22 sata.

Nazočnima se obratio i Nich Kunz, fotograf iz San Francisca koji će se danas predstaviti izložbom fotografija u kinu Valli, a izložba je intimni fotozapis proputovanja Europom koje je potaknuto skateboardingom i fotografijom. Otvorenje izložbe bit će danas u 19 sati u kinu Valli.

Filmovi na Brijunima

Četiri festivalska dana odvijaju se u atmosferi brojnih filmskih projekcija, svjetskih i europskih premijera, zanimljivih izložbi fotografija i popratnih programa u Fažani, Puli i Nacionalnom parku Brijuni.

U nedjelju, 24. rujna, Festival zatvaraju dvije projekcije koje će se prikazivati u Nacionalnom parku Brioni u Ljetnom kinu Velikog Briona. Radi se o svjetskoj premijeri skate-videa Island, britanskog autora Jima Cravena i dokumentarnom filmu Abkhazia finskog autora Vanttea Lindevalla. Organizirani odlazak brodom na otok zakazan je tog dana u 18 sati, a karte se mogu rezervirati na službenoj internet stranici: vladimirfilmfestival.com, gdje se nalazi i cjelokupan program te sve informacije.

Festival podupiru Turistička zajednica Općine Fažana, Općina Fažana, Grad Pula, Istarska županija, Turistička zajednica Grada Pule, Hrvatski audiovizualni centar, Nacionalni park Brijuni, JU Pula Film Festival/Kino Valli i Galerija Cvajner. (V. BEGIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter