"Princeza Polucija" na Golom otoku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijecka industro-pop atrakcija One Piece Puzzle ne miruje. Nakon što je s videouratka za skladbu "Derem! Rokam! Guzim!" skinuta cenzura – medijski bojkot dogodio se zbog "eksplicitnog teksta", kako je stajalo u službenom obrazloženju, no eticko je povjerenstvo nakon dvomjesecnog promišljanja ipak zakljucilo da ni tekst, ni spot nisu u tolikoj mjeri kobni za hrvatsko pucanstvo – decki i cura odlucili su snimiti spot za novi singl, "Princezu Poluciju".

Radnju novog uratka njihova omiljena redateljica Marta Rožic koja potpisuje i "Derem! Rokam! Guzim!" smjestila je, na veselje etickog povjerenstva i cenzora, na ozloglašeni – Goli otok.


One Piece Puzzle: "Derem! Rokam! Guzim!"

"Goli otok je vizualno vrlo atraktivna lokacija i iznenadujuce je da ga nitko prije One Piece Puzzlea nije iskoristio za snimanje spota. Sigurni smo da ce gledateljima biti jako zanimljivo. Sam Goli otok nije bio cilj, nego sredstvo kojim smo došli do cilja. 'Princeza Polucija' nije pjesma kojom OPP ukazuje na Goli otok, nego je Goli otok sredstvo kojim se ukazuje na Princezu Poluciju. OPP nije politicki bend i kao takav on nema ništa s rezolucijom Informbiroa, kao ni sa zabludama komunisticke ideologije", kazuje nam Bartol iz One Piece Puzzlea.

Na pitanje nadaju li se ponovno cenzuri, One Piece Puzzle spremno odgovaraju da nema straha.

"Govorimo li u kontekstu sveprisutnog interneta, cenzura više nije izvediva, a ako govorimo kontekstu 'zabranjenog voca', poznato je da je ono cenzurirano najslade. Dakle, nema straha. Na OPP-u je da snima odlicne spotove i pjesme, na cenzorima je da ih cenzuriraju, a na narodu da hvali ili pljuje rad OPP-a", zakljucuje Bartol.

U išcekivanju novog videospota, vjerni fanovi rijeckog benda moci ce ih poslušati na medunarodnom festivalu urbane glazbe Viva La Pola! koji se u pulskom klubu Uljanik održava 7. i 8. kolovoza.


Podijeli: Facebook Twiter