Princ Albert kritizirao film o Grace Kelly

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Princ Albert II. od Monaca kritizirao je novi holivudski film o svojoj majci, Grace Kelly tvrdeći da je povijesno netočan, objavio je BBC. Princ i njegove sestre objavili su službeno priopćenje nakon što su producenti filma za jedan francuski časopis izjavili da monegaški dvor podržava snimanje filma u kojemu glavnu ulogu tumači Nicole Kidman. S dvora kažu da se u filmu pojavljuju velike povijesne neistine i niz posve izmišljenih prizora.

Film naslovljen "Grace of Monaco", trebao bi imati premijeru sljedeće godine. "Kneževa obitelj želi naglasiti da ovaj film ni u kojem smislu nije biografski. On prepričava jednu puno puta napisanu i nepotrebno glamuriziranu stranicu u povijesti Kneževine Monako i njezine kneževske obitelji", stoji u priopćenju.

Film prati nekada slavnu holivudsku glumicu od 1962. godine, nakon što se udala za princa Rainiera III. i postala princeza Grace. Navodno je u središtu radnje šestomjesečno razdoblje u kojemu je Monaco bio u poreznom sukobu s Francuskom. Tada je redatelj Alfred Hitchcock ponudio Grace da se vrati glumačkom poslu.

Knežev dvor tvrdi da su bili iznenađeni kad su dobili scenarij za film, jer ni na koji način nisu bili povezani s tim projektom. Dodali su da su producentima poslali niz zahtjeva za izmjene scenarija, ali nisu svi uzeti u obzir. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter