Primošten: U požaru potonula brodica, posada spašena

(Saša MILJEVIĆ)
(Saša MILJEVIĆ)

Na brodici sa sedam članova posade jučer je popodne nedaleko Primoštena izbio požar koji je u potpunosti uništio brodicu, dok se posada spasila skokom u more, izvijestilo je rano danas Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Članovi posade uništene brodice neozlijeđeni su, ali su u šoku od proživljene havarije.

U tijeku je zajednički očevid Policije i djelatnika Kapetanije o uzrocima požara, no sumnja se na kvar brodskih instalacija.

Zapaljena brodica je, prema dojavi Pomorske policije, nakon gašenja požara potonula, ali nije uočeno zagađenje mora, iako je na brodici u trenutku izbijanja požara bilo oko 20 litara benzina. Pretpostavlja se da je gorivo u potpunosti izgorjelo.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer je oko 16 sati s privatne jahte primila poziv opasnosti za brodicu u plamenu oko tri nautičke milje zapadno od Primoštena.

U trenutku dojave u moru se nalazilo sedam članova posade zapaljene brodice, te je pokrenuta akcija traganja i spašavanja u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Šibenik i Pomorskom policijom prema poziciji pomorske havarije.

Nedugo nakon dojave svih sedam članova posade zapaljene brodice, šest ukrajinskih državljana i jedan hrvatski skipper, iz mora je spasila posada jahte "Per Aspera Ad Astra".

Brodolomci su kasnije u koordinaciji sa MRCC Rijeka i plovilom Pomorske policije "Nikola Tavelić" prebačeni na drugu motornu jahtu "Blue Mar 2" čija je posada sudjelovala u gašenju požara, te su u 17,40 sati iskrcani u Ražnju. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter