Primera: Čak 73 nogometaša slobodna na kraju sezone

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na koncu ove sezone čak 73 nogometaša će bez odštete moći napustiti redove španjolskih nogometnih prvoligaša, a svakako najpoznatija imena među njima su vratar Barcelone Victor Valdes te veznjak Real Madrida Xabi Alonso.

Najviše igrača kojima u lipnju završavaju ugovori ima Rayo Vallecano, čak desetoricu. Valladolid bi mogao ostati bez devetorice, a Levante bez osmorice igrača. Zanimljivo, od 20 klubova Primere samo Valencia i Athletic Bilbao nemaju nikakvih briga oko ugovora i niti jedan njihov igrač nije slobodan na koncu ove sezone.

U Barceloni, osim Valdesu, ugovor ističe i pričuvnom vrataru Joseu Manuelu Pintu te braničima Martinu Montoyji i Marcu Bartri. Xabi Alonso jedini je igrač "Kraljevskog kluba" koji na koncu sezone ostaje bez ugovora. U redovima drugoplasiranog Atletico Madrida u potragu za novim klubom bez ikakvih pravnih prepreka mogu krenuti David Villa, Tiago Mendes i Dani Aranzubia.

Po pisanju engleskih medija, Victor Valdes je na pragu dolaska u Premiership, nagađa se o njegovom prelasku u Manchester City. Spominje se i Monaco, na čijim vratima brani hrvatski reprezentativac Danijel Subašić. Kao Valdesove zamjene na vratima katalonskog diva spominju se vratar Chelsea na posudbi u Atletico Madridu Belgijanac Thibaut Courtois te "jedinica" Borussije Moenchengladbach Marc-Andre ter Stegen.

Nagađa se da bi i Alonso mogao završiti na Otoku, gdje je već igrao pet godina za Liverpool. Španjolski mediji pišu da Carlo Ancelotti već danima pokušava nagovoriti Alonsa da potpiše novi ugovor, no španjolski veznjak je razočaran plaćom koju mu nude na Santiago Bernabeuu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter