Primanje za sestre Zaninović u MZOS-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i pomoćnik za sport Petar Skansi primili su danas u Ministarstvu sestre Anu i Luciju Zaninović koje su na prvenstvu Europe u taekwondou u Bakuu osvojile zlatne medalje u kategorijama do 49 i 53 kilograma. 

Prijemu je prisustvovao i njihov klupski i reprezentativni trener Toni Tomas koji ih je pripremao i vodio ne samo do osvajanja europskih naslova u Azerbajdžanu, gdje su se prvi put u povijesti ovog sporta zlatnim medaljama na kontinentalnim prvenstvima okitile blizanke, nego i do svih drugih međunarodnih uspjeha. 

Ministar Jovanović tom je prilikom još jednom čestitao sestrama i treneru na iznimnom uspjehu. Dotaknuli su se i daljnjih planova te priprema za skorašnje Otvoreno prvenstvo u Švicarskoj. Sestre Zaninović izvijestile su ministra i o rezultatima humanitarne akcije "Tona hrane za splitske beskućnike" u kojoj su, u pauzi od napornih treninga i priprema, sudjelovale i naše "zlatne blizanke", uspješne studentice na Visokoj školi za sportski menadžment i aktivne članice splitskoga Taekwondo kluba Marjan.

"U razgovoru s ministrom provele smo više od sat vremena. Ugodno nas je iznenadilo to koliko je ministar upućen u naša postignuća, ali i aktualne hrvatske i svjetske sportske teme", izjavile su nakon druženja s ministrom sestre Zaninović, piše u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter