Prilinger pobjednik pulskog Ironmana

Detalj s pulskog Ironmana (N. LAZAREVIĆ)
Detalj s pulskog Ironmana (N. LAZAREVIĆ)

Austrijanac Thomas Priglinger s vremenom od 3 sata i 49 minuta, te Talijanka Elisabetta Villa s vremenom od 4 sata i 22 minute pobjednici su triatlon utrke "Ironman 70.3" koja je u nedjelju održana u Puli a na kojoj je sudjelovalo više od 1.800 prijavljenih natjecatelja iz gotovo 50 zemalja svijeta.

Utrka je startala na plaži Ambrela na Verudeli gdje će triatlonci plivali gotovo dva kilometra, potom su sjeli na bicikle i pedalirali 90 kilometara preko Medulina, Ližnjana, Valture, Loborike, Marčane, Manjadvorci, Svetvinčenta, Smoljanci, Krmeda, Bala, Gajane i Vodnjana ponovno do Pule, a potom su s parkirališta Karolina nastavili trčati pulskim ulicama u dužini od 21 kilometar, da bi utrku završili na spektakularnoj ciljnoj liniji u pulskoj Areni. Ukupno 114 kilometara, što je 70.3 milje, po čemu je ovaj triatlon i dobio ime. S obzirom na velike struje i vjetar u jutarnjim satima, dvije bove za označavanje plivačke staze otkačile su se te određeni broj plivača navele na pogrešan smjer. Stoga su organizatori utrke, kako bi osigurali pravednu utrku, odlučili izostaviti plivački dio iz sveukupnih rezultata i mjerenje započeti od trenutka izlaska iz mora. Prema podacima organizatora ovaj događaj globalnih razmjera najmasovnija je utrka ovog brendiranog tipa i okuplja triatlonce iz svih dijelova svijeta, kao i sve one koji se odluče na ovaj veliki izazov za tijelo i um.

Najbrojniji natjecatelji bili su Talijani s obzirom da ih je bilo prijavljeno 600, dok su drugi stigli iz Austrije, Velike Britanije, Slovenije te Južne Afrike, Portugala, Venezuele i drugih zemalja. Hrvatski predstavnik, ambasador utrke i državni rekorder u IRONMAN-u Dejan Patrčević utrku je završio treći. Ironman iza sebe ima već 37 godina uspješnih turneja diljem svijeta na kojima okuplja tisuće vrhunskih triatlonaca, ali i onih koji po prvi put svoje tijelo žele izložiti ovom psihofizičkom izazovu. No, ovo je prvi put da je ovaj veliki svjetski brend stigao u Hrvatsku a Puljani su, kao i mnogi stranci koji su došli bodriti i poduprijeti svoje natjecatelje, danas bili raštrkani po ulicama grada pružajući svima glasnu potporu uz stazu jedne od najizazovnijih utrka svijeta.

"Danas se Hrvatska još jednom pokazala odličnim domaćinom, a Istra po tko zna koji put ove godine dokazala da je nezaobilazna destinacija velikih globalnih sportskih događaja" - poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić okupljenim novinarima u Puli. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter