Prilika za neafirmirane glazbenike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svirkom rovinjskog benda VIP u baru "Vieca batana" službeno je zapoceo RMF - Rovinj Music Festival - festival koji za cilj ima promovirati neafirmirane glazbene sastave i glazbenike.

Festival je svecano otvoren u Multimedijalnom centru gdje je prisutne pozdravio Zoran Milijaševic kreativni direktor festivala kojeg organizira Studio D.P. iz Rovinja. Koncerti se održavaju u dvadesetak rovinjskih barova, a glavna bina postavljena je u šatoru na glavnom gradskom trgu - trgu maršala Tita. Festival se svakodnevno održava od jutarnjih sati i traje do 30. prosinca.

U MMC-u se može razgledati RMF sajam koji se drugog izdanja festivala održava prvi put. Cilj sajma je edukacija, ali i prezentacija aktualne ponude razlicitih distributera glazbenih instrumenata, audio i stage opreme, nosaca zvuka i ostalih djelatnosti, a u tom ce se prostoru odvijati i strucna predavanja te besplatne glazbene radionice za gradane i ucesnike.

Na festival se u natjecateljskom dijelu prijavilo šezdesetak izvodaca za koji ce se moci glasati kupnjom RMF kartice podrške koja košta 50 kuna, ali kojom se ostvaruje niz popusta na odredene proizvode u svim barovima, njih dvadesetak, gdje ce se i odvijati koncerti, ali i popuste u restoranima koji ga podupiru, a ujedno ce to biti i prilika za dobivanje jedne od nagrade sponzora.

Osim glazbenika i grupa koji ce se natjecati za titulu najboljeg u revijalnom dijelu programa nastupat ce 26 izvodaca, izmedu kojih Balkan Strings, Franko Krajcar i Indivi, Kristian Terzic Sekset, Black Proof, Obican svijet, Rubikon, Junkers 5, Cuvari svirala, Dogma, Alen Sforzina, Bebetto, Dechko, Bar Zu, Filip Motovunski, Sick Swing Orchestra te Jasmina Makota Quartet.


Podijeli: Facebook Twiter