Prilika za najbolje soliste, komorne sastave i orkestre

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Ovogodišnji, 41. međunarodni susret harmonikaša održat će se u Puli od 27. do 30. travnja, a rok za prijavljivanje je do 31. ožujka.

Postoji čitav niz kategorija. U kategoriji baby nastupaju natjecatelji koji su mlađi od devet godina na dan početka natjecanja i izvode slobodni program do tri minute. U kategoriji A1 sudjeluju natjecatelji na harmonici sa standardnim basovima koji su mlađi od 11 godina na dan početka natjecanja sa slobodnim programom od tri do pet minuta. U A2 kategoriji sudjeluju natjecatelji na harmonici s melodijskim basovima mlađi od 11 godina na dan početka natjecanja.

Propozicije natječaja

Potom je tu kategorija B1 za natjecatelje na harmonici sa standardnim basovima koji su mlađi od 13 godina na dan početka natjecanja, te izvode slobodni program od pet do osam minuta, a u kategoriji B2 sudjeluju natjecatelji na harmonici s melodijskim basovima koji su mlađi od 13 godina na dan početka natjecanja izvodeći slobodni program od pet do osam minuta.

U kategoriji C sudjeluju natjecatelji na harmonici sa standardnim basovima koji su mlađi od 15 godina te izvode slobodni program od osam do 12 minuta, a u kategoriji C2 natjecatelji sa slobodnim programom od osam do 12 minuta. Nešto su zahtjevnije propozicije za D kategoriju, gdje sudjeluju natjecatelji koji su mlađi od 17 godina, a izvode slobodni program od 12 do 17 minuta. Program mora sadržavati skladbu skladanu do 1800. i izvornu skladbu za harmoniku. U kategoriji E sudjeluju natjecatelji koji su mlađi od 19 godina i izvode slobodni program od 17 do 22 minuta. Program mora sadržavati skladbu skladanu do 1800. i izvornu skladbu za harmoniku. Što se tiče kategorije F, natjecatelji sudjeluju bez dobne granice, uz slobodni program od 22 do 27 minuta koji mora sadržavati skladbu skladanu do 1800. i izvornu skladbu za harmoniku.

Postoji i kategorija koncertist (dva kruga), gdje sudjeluju natjecatelji bez dobne granice. U prvom krugu na rasporedu je skladba J. S. Bach "Preludij i fuga" iz zbirke "Dobro ugođeni klavir" 1. ili 2. svezak te slobodni program do 15 minuta koji mora sadržavati izvornu skladbu za harmoniku.

Komorni sastavi

Komorni se sastavi natječu u tri kategorije, u kategorija A su oni koji su mlađi od 15 godina na dan početka natjecanja, u B kategoriji natjecatelji koji su mlađi od 19 godina na dan početka natjecanja, a u C kategoriji su natjecatelji bez dobne granice.

Orkestri se natječu u četiri kategorije, A s članovima mlađim od 15 godina na dan početka natjecanja, u B kategoriji su članovi orkestra koji su mlađi od 19 godina na dan početka natjecanja, a C je bez dobnih granica, kao i D. (Vanesa BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter