Prikupljeno po tonu i pol namirnica i odjeće

Još jedna uspješna akcija humanitarne udruge 'Naš san njihov osmijeh'
Još jedna uspješna akcija humanitarne udruge 'Naš san njihov osmijeh'

Udruga "Naš san njihov osmijeh" uspješno je provela humanitarnu akciju Zimske radosti, koja je trajala cijeli listopad, a prikupljeno je oko tonu i 400 kilograma namirnica, jednako toliko odjeće i obuće, gotovo 90 litara higijenskih sredstava, 44 kilograma praška za rublje, 223 komada pelena i 264 komada vlažnih maramica. Procjenjuje se da ukupna vrijednost prikupljenih namirnica prelazi 26,5 tisuća kuna.

Zahvaljujući tim donacijama, 36 volontera udruge u 318 odrađenih sati potpomoglo je 48 obitelji na području grada Pule i Istarske županije, a bilo je čak 127 donatora, što fizičkih, što pravnih osoba. U akciju humanitarne udruge uključile su se prodavaonice Puljanke u Ližnjanu, Medulinu i Puli te Kauflanda u Puli i Poreču, omogućivši da se namirnice prikupljaju u njihovim trgovinama. Priključili su se i pulski ragbi klub "Arena", koji je omogućio prikupljanje sredstava na njihovoj utakmici, te udruga "Razvoj" koja je omogućila prikupljanje sredstava na Hand made festivalu.

- Posebno se zahvaljujemo svim donatorima kojih je sve više i koji su nam najveća podrška u radu, a bez kojih ove brojke ne bi bile moguće. Zahvaljujemo se i građanima Pule na svemu što su napravili za nas te na silnoj podršci koju dobivamo na svakom koraku te se nadamo da ćemo svojim radom i zalaganjem odgovoriti na najbolji mogući način na njihovu dobrotu, kažu iz udruge "Naš san njihov osmijeh".

S novim mjesecom startala je i nova akcija "Jedna za druge 2012.". U udruzi procjenjuju da će to biti njihova najveća akciji do sada, trajat će do 22. prosinca te pozivaju sve koji žele pomoći da se odazovu. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter