Prikupljeno gotovo 49 tisuća kuna


Od 14. do 21. listopada trajala je velika humanitarna aukcija pod nazivom "Kad se male ruke slože" koju je osmislila i na kojoj je od proljeća intenzivno radila Puljanka Tamara Kalčić. U tom obimnom poslu pomogli su joj i mnogi drugi građani i volonteri raznih humanitarnih udruga koji su ovom prilikom udružili snage za ostvarenje hvalevrijednog cilja. Za aukciju je prikupljeno više od 250 raznovrsnih donacija, od kozmetike, hand made proizvoda i umjetnina, do brojnih usluga. Aukcija je zabilježila odličan odaziv, te je na koncu prikupljeno 48.850 kuna.

Ta će sredstva biti raspoređena na doista veliki broj korisnika. Dio prikupljenog novca namijenjen je kupnji božićnih poklona za djecu iz Dječjeg doma Ruža Petrović, u suradnji s udrugom "Probudi se" i za djecu iz Doma za odgoj djece i mladeži - projekt "Srce bez granica", potom za plaćanje šestomjesečnog računa za marende za djecu čiji roditelji nisu u mogućnosti to plaćati, u suradnji s udrugom Pokloni mi budućnost. Potom dio sredstava ide za kupnju namirnica i higijenskih potrepština za najugroženije obitelji u suradnji s udrugom Naš San Njihov Osmijeh, zatim za napuštene, ali voljene i nezaboravljene šapice u suradnji s udrugama Ruka šapi i Snoopy te drugim volonterima koji skrbe o napuštenim životinjama, ali i za našu sugrađanku stradalu u prometnoj nesreći na Vodnjanskoj cesti koja je trenutno na rehabilitaciji, pa će njoj i njenoj obitelji donirana sredstva uvelike pomoći oko svih troškova.

Tamara Kalčić bila je jako ganuta općim odazivom kako samih donatora, tako i svih građana koji su licitirali za željene predmete i usluge. Budući da se radi o velikom broju sudionika, nakon aukcije ju je čekalo još jako puno posla da sredi sve potrebne podatke, a izlicitirane su se stvari mogle preuzeti jučer u poslijepodnevnim satima u skladištu udruge Naš san njihov osmijeh. (P. SOFTIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter