Prikupljeno 22 i pol tisuce kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 22 i pol tisuce kuna prikupljeno je u prvoj humanitarnoj akciji "Vinistra s ljubavlju" pokrenutoj u sklopu istoimene izložbe vina i vinarske opreme održane krajem prošlog tjedna u Porecu.

U sklopu humanitarne akcije organizacijski odbor Vinistre i Rotary klubovi iz Istre pocetkom travnja pokrenuli su internetsku aukciju u suradnji s web portalom aukcije.hr, a sva prikupljena sredstva namijenjena su obitelji tragicno preminulog vinara Andrije Andija Šipetica.

Akciji se odazvalo 55 donatora koji za aukciju podarili 65 predmeta: vina, pjenušce, ekstra djevicanska maslinova ulja, proizvode od tartufa, vrhunske kubanske i ostale cigare, proizvode od drveta, istarske rakije, vinske dekantere, umjetnicke radove, knjige i monografije.

Na aukciji je prodano ukupno 57 predmeta što je rezultiralo s prikupljenih 18 tisuca kuna, dok je 4 i pol tisuce kuna uplaceno putem novcanih donacija.

Andi Šipetic pocetkom godine poginuo je prometnoj nesreci. Bio je cijenjeni mladi istarski vinar i poznati glazbenik, te jedan od pionira promotora rakije biske i tvoraca brenda Demian.


Podijeli: Facebook Twiter