Prikupljeno 1.300 potpisa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvog dana prikupljanja potpisa za referendum protiv izmjena Zakona o radu (ZOR) u Puli je danas prikupljeno oko 1.300 popisa gradana. Oni su time podržali akciju pet sindikalnih središnjica koje nastoje prikupiti 450 tisuca potpisa nužnih za raspisivanje referenduma.

U koordinaciji sa Sindikatom Istre i Kvarena na gradskoj tržnici potpise su skupljali Hrvatski laburisti, dok je SIK-ov štand bio smješten pred poslovnicom Zagrebacke banke u Flanatickoj ulici.

Odaziv gradana prvog je dana bio znacajan - na štandovima se doslovce cekao red za upis na listu kojom se nastoji zadržati prava iz aktualnog Zakona o radu.

Gradani do 24. lipnja imaju vremena izjasniti se, a to mogu uciniti na pulskim tržnicama na Narodnom trgu i Verudi, kod Stande u Šijani, ispred Mornaricke bolnice, na trgu Portarata te na parkiralištu ispred Plodina. Potpisi se skupljaju i na željeznickim kolodvorima u Puli i Kanfanaru, na pazinskom Trgu slobode, buzetskom Trgu Fontana te na poreckoj gradskoj tržnici. Potpisivanje je organizirano i na rovinjskom Trgu Matteotti, ispred Konzuma u Novigradu te u Umagu ispred Puckog otvorenog ucilišta.


Podijeli: Facebook Twiter