Prikupljena sredstva utrošit će se za kupnju kombija humanitarcima

U akciji Slušaj svoje srce obilaze cijelu Hrvatsku
U akciji Slušaj svoje srce obilaze cijelu Hrvatsku

Ovih je dana započela aukcija Udruge Naš san njihov osmijeh, a prihodi koji se prikupe od prodaje predmeta izloženih na aukciji bit će namijenjeni za kupnju kombija za potrebe udruge. Inače, aukcija traje do 11. travnja u 21 sat, a predmeti na aukciji mogu se pogledati u albumu na Facebook stranicama udruge ili stranici "Aukcija -NSNO".

Auto Will im posudio kombi

Minimalna ponuda može biti kao početna cijena koja je navedena, a svaka slijedeća ponuda mora biti veća za minimalno pet kuna. Svi predmeti moći će se preuzeti u prostorijama udruge na adresi Koparska 52. Sredstva se uplaćuju na žiro račun udruge ili prilikom preuzimanja artikla u prostorijama udruge - Humanitarna udruga Naš San Njihov Osmijeh, OIB: 55449734134 Societe Generale – Splitska banka d.d. IBAN: HR98 2330 0031 1004 3839 8.

Inače, na aukciji je gotovo 250 predmeta - od raznih usluga, preko odjeće, obuće, hand made proizvoda, ugostiteljskih i kozmetičkih usluga… Uglavnom, svatko može pronaći nešto za sebe. Dodajmo i to da je udruga, za potrebe svoje najveće humanitarne akcije "Slušaj svoje srce" u kojoj posjećuju potrebite diljem Hrvatske dobila kombi na posudbu od Auto Willa i to na dva mjeseca.

Udruga, koju trenutno čini 60-ak volontera trenutno potpomaže 400-tinjak obitelji na području Pule i Istarske županije s tendencijom stalnog rasta. Predsjednik Igor Loparić napominje da su 2012. godine dobili veliko priznanje za humanitarni rad od strane Republike Hrvatske, nagradu za poseban doprinos od Grada Pule, a početkom 2016. godine njihov je volonter nagrađen nagradom ''Ponos Hrvatske'', dok je krajem prošle njihova volonterka Melinda dobila je nagradu ''Dobrotvorka godine''. Također, udruga je član Platforme ''Mreža Hrane'' kao organizacije koja se izborila za ukidanje plaćanja PDV-a na doniranu hranu.

Akcija Slušaj svoje srce

- U šest godina djelovanja organizirali smo i uspješno sproveli 50-ak humanitarnih akcija na temelju kojih je prikupljeno 50 tona namirnica koje su podijeljene na preko tisuću obitelji u Hrvatskoj. U istom razdoblju organizirano je i provedeno preko 40 kreativnih radionica s djecom naših štićenika kao i s mnogim volonterima naše udruge. Kroz udrugu je prošlo oko 500-tinjak volontera koji su odradili više od 20 tisuća volonterskih sati u 200-tinjak organiziranih aktivnosti, nabraja Loparić i dodaje da je njihova najpoznatija humanitarna akcija možda "Jedna za druge" koju ponavljaju svakog studenog i prosinca u godini gdje s 200-tinjak pravnih osoba u županiji sakupe oko tri do četiri tone namirnica te akcija "Slušaj svoje srce" u sklopu koje su, u dva navrata, u 29 dana proputovali kroz 15 hrvatskih županija te pomogli 156, odnosno 368 obitelji na tom putu. Također, volonteri ove udruge sudjelovali su u radovima u Gunji, pomagali izbjeglicama na više granica te sudjelovali u radu kampa u Opatovcu. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter