Prikupljanje povratne ambalaže za socijalno ugrožene

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)
Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)

Humanitarna udruga "Naš san njihov osmijeh" u suradnji s Humanitarnom udrugom "Pokloni mi budućnost" pokrenula je od 1. veljače novu humanitarnu akciju pod nazivom "Poruka u boci" koja će biti trajnog karaktera. Akcija, kako javljaju, ima više ciljeva, no onaj najvažniji jest smanjiti sve veći broj socijalno ugroženih osoba koje svoju mogućnost preživljavanja vide u prikupljanju ambalaže na cestama i raznim drugim mjestima.

Također, ovom akcijom žele ukazati na mogućnost očuvanja okoliša te promicanje samoinicijativnog volonterskog aktivizma, vele iz Udruge te poručuju da će ove dvije udruge zajedničkim snagama prikupljati povratnu ambalažu u obliku plastičnih i staklenih boca te limenki koje će od ožujka jednom tjedno predavati registriranim korisnicima s kojima je dogovoren takav oblik suradnje i pomoći.

- Ovom prilikom pozivamo sve fizičke osobe, ali i pravne, kao i razne organizacije koje se u svojem gospodarskom ili drugom obliku djelovanja susreću s povratnom ambalažom da nam se jave kako bismo uspostavili suradnju, pozivaju iz udruga.

Inače, povratnu ambalažu moguće je donirati svakog četvrtka na adresi Mutilska 44, od 17 do 20 sati (skladište udruge Naš san njihov osmijeh) i svakog dana na recepciji Ribarske kolibe na Verudeli 16, od 0 do 24 sati. Za sve informacije članovi udruge mogu se kontaktirati na brojeve telefona 099/ 308 3750 ili 099/ 5735 007 te na Facebook stranicama "Naš San Njihov Osmijeh" i "Humanitarna udruga Pokloni mi budućnost".

- Pošaljite svoju poruku dobrote u još jednoj akciji i pomognite onima koji nas trebaju u ovo vrijeme ekonomske krize, zaključuju volonteri udruga. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter