Prikupljaju se sredstva za opremanje senzorne sobe


Dječji vrtić "Mali svijet" u partnerstvu sa Stolnoteniskim klubom Pula organizira humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstava za dodatno opremanje senzorne sobe kroz sudjelovanje na međunarodnoj triatlon utrci izdržljivosti - Ironman 70.3 Pula. Cilj humanitarne akcije je podizanje svijesti o potrebama djece s poteškoćama u razvoju i poteškoćama senzorne integracije, a prikupljena sredstava iskoristit će se za dovršetak opremanja prostora senzorne sobe te nabavku potrebnih sredstava i didaktike.

Dječji vrtić "Mali svijet" nalazi se na osam lokacija, a ima ukupno 30 skupina s 556 polaznika. Kroz program integracije djece s poteškoćama iz spektra autizma, u vrtić je uključeno i 15 djece kojima je potreban individualizirani rad u senzornoj sobi. Kako kaže privremena ravnateljica vrtića "Mali svijet" Sanja Subotić, svake je godine sve veći broj djece kojima je potrebna takva vrsta potpore u razvoju te bi senzorna soba iznimno utjecala na kvalitetu rada s djecom i olakšala život roditeljima koji sada na tretmane odlaze i u druge gradove. Grad Pula prati i financijski podupire rad dječjeg vrtića pa je tako među ostalim i osigurao educiranu i kvalificiranu osobu za provođenje senzornih tretmana. Pored toga, ulaže se i u sustavnu edukaciju odgojiteljica i stručnih suradnica iz tog područja, pa se vrtićki rad temelji na najnovijim spoznajama i vještinama vezanima uz rad s djecom s teškoćama.

Zahvaljujući senzornoj sobi, kod djece se unaprjeđuje razvoj različitih sposobnosti i vještina kao što su razvoj osjeta, ravnoteža, gruba i fina motorika i slično, a dodatnom opremom sama kvaliteta rada dodatno će se podignuti. Svoj doprinos humanitarnoj akciji na utrci dat će troje atletičara, Irena Brajković u plivačkom dijelu natjecanja, Bogdan Đekić u biciklističkoj etapi te Magda Romić u trčanju. Pored toga, u sklopu humanitarne akcije 21. rujna u 20 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula održat će se okrugli stol na temu "Senzorna integracija - zašto je važna?".

Humanitarna akcija otvorena je do 1. listopada, a svi zainteresirani donacije mogu uplatiti na poseban humanitarni račun pri Zagrebačkoj banci: Pokreni se! Za Mali svijet, IBAN: HR6923600001502139091. Dodatne informacije o ovoj humanitarnoj akciji mogu se pronaći na Facebook stranici projekta www.facebook.com/djecjivrtic.malisvijet.9, te na web stranici http://www.pokrenise.dvmalisvijet.hr. Projekt podržavaju Grad Pula, Sportska zajednica Grada Pule, Stolnoteniski klub Pula, Košarkaški klub Pula 1981, Plivački klub Pula, Damir Burić, Odred izviđača pomoraca "Uljanik" i mnogi drugi. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter