Prikuplja se topla zimska odjeća i obuća

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Humanitarna udruga Pokloni mi budućnost, sa sjedištem na Ribarskoj kolibi, već je uspješno odradila jednu akciju prikupljanja toplih zimskih jakni za izbjeglice koje se nalaze u izbjegličkom kampu u Opatovcu, a već pripremaju novu.

Humanitarci iz Crikvenice

- Jako smo iznenađeni samoinicijativom OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice, a čiji je moto "Prvi u plemenitosti, prvi u dobrobiti" koji su nam se javili da žele u školi prikupljati tople jakne za izbjeglice te dostaviti nama, što su i učinili. Jako nam je drago na iskazanom povjerenju koje je stiglo čak iz Crikvenice. Sakupljeno je jako puno toplih dječjih i jakni za odrasle, a u svaku kutiju smo prilikom pakiranja ubacili i koju igračkicu te šalove, kape, rukavice, kabanice,... te je sve uspješno otpremljeno u kamp u Opatovcu, kaže nam voditeljica udruge Anja Stanta Hajdarević.

Sada su, dodaje, opet pokrenuli akciju prikupljanja za izbjeglice, zahvaljujući inicijativi humanitarki Ive Brajković i Darije Čelić Trajčeski, no ovaj put prikupljaju ne samo tople zimske jakne, već i ostalu zimsku odjeću i obuću koja je topla, također i za djecu i za odrasle.

Uplate na račun udruge

- Napominjem da ljetnu odjeću i obuću ne prikupljamo. Prikupljamo i deke, vreće za spavanje, nosiljke za bebe, kremice za guzu posebno za pelenski osip, vlažne maramice za bebe, higijenske maramice, sredstva za suho pranje ruku, četkice i zubne paste, gelove za otečene noge, lijekove koji ne idu na recept, vodu u malim bočicama, hranu koja može stajati (konzerve ribe, tost kruh, voće, orašasti plodovi, energetske pločice, keksi, bomboni,...), plastične čaše, male plastične vrećice, velike vreće za smeće, plastične žlice, kaže na kraju Stanta Hajdarević.

Svi koji žele pomoći ove stvari mogu donijeti na recepciju Ribarske kolibe na Verudeli svaki dan 24 sata. Osim toga, tko nije u mogućnosti donirati, a želi sudjelovati i pomoći može uplatiti novac na račun udruge: Humanitarna udruga Pokloni mi budućnost Verudela 8, Pula IBAN: HR0923400091110648806 opis: za izbjeglice. Donacije će biti utrošene na trajnu hranu i higijenske potrepštine. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter