Prikuplja se novac za igralište Škole za odgoj i obrazovanje

Konferencija za novinare uoči sutrašnjeg koncerta
Konferencija za novinare uoči sutrašnjeg koncerta

Tradicionalni dobrotvorni koncert koji već 16. godinu za redom organizira pulski Inner Wheel klub u suradnji s Glazbenom školom Ivana Matetića Ronjgova, održat će se sutra u Domu hrvatskih branitelja s početkom u 20 sati. Kao i svake godine, nastupit će učenici Glazbene škole, a prihod od ulaznica te prikupljenih donacije ove je godine namijenjen pulskoj Školi za odgoj i obrazovanje za opremanje igrališta u dvorištu škole. Cijena ulaznice je 30 kuna.

Donirali 700 tisuća kuna

Inner Wheel je međunarodna organizacija žena zasnovana na dobročinstvu, prijateljstvu i međunarodnom razumijevanju, a temeljni im je cilj pomagati onima kojima je najpotrebnije. U posljednjih 15 godina pomogli su nizu institucija i udruga poput Dječjeg doma Ruža Petrović, Dnevnom centru za rehabilitaciju, pulskoj bolnici (odjelima za onkologiju, psihijatriju, neurologiju).

- U naših proteklih 15 godina podijelili smo ukupno 711.000 kuna. Ove godine sav prikupljeni novac dat ćemo Školi za odgoj i obrazovanje za opremanje školskog igrališta, odnosno za nabavu potrebnih igrala, rekla je ovogodišnja predsjednica Inner Wheela Sanja Cinkopan Korotaj i pozvala sve da se priključe humanitarnoj akciji i doniraju sredstva, ili kupnjom ulaznice ili uplatom na žiro račun Inner Wheel Kluba Pula - Privredna banka Zagreb, IBAN HR3723400091118004782 s naznakom "Donacija Školi za odgoj i obrazovanje - Pula". Svaki prilog, rekla je Cinkopan Korotaj, pa i onaj simbolični, je dobrodošao.

Igra nije samo igra

Da će im sredstva itekako dobro doći, potvrdila je pedagoginja Škole za odgoj i obrazovanje Vanja Marković, kazavši da se njihova škola nalazi u prenamjenjenom prostoru, prepunom arhitektonskih barijera iako su škola za djecu s poteškoćama.

- Postoji potreba da dio dvorišta prenamijenimo u igralište za učenike s većim poteškoćama. Za našu djecu igra nije samo igra, već je igra i svojevrsni rehabilitacijski postupak, rekla je Marković i izrazila zahvalnost na donaciji koju će iskoristiti za opremanje igrališta.

Profesorica Mariza Burić, rekla je da posjetitelji i ove godine mogu očekivati vrhunski koncert učenika Glazbene škole, a očekuje ih i izložba koja "prati" posljednjih 15 godina održavanja humanitarnog koncerta sa svim dosadašnjim učesnicima. Izložba će biti otvorena na dan koncerta u holu DHB-a.  (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter