Prikuplja se novac i odjeca za potrebite

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cetvrtak pocinje 39. akcija Crvenog križa "Solidarnost na djelu". Na pulskom Forumu ce od 12 do 16 sati biti organiziran revijalni malonogometni turnir koji su osmislili i provode mladi Kluba Crvenog križa iz Pule u suradnji s gradskim odjelom za društvene djelatnosti.

Od 7 do 17 sati u Crvenom križu u Nobileovoj 2 prodavat ce se takozvani bonovi zahvale i prikupljati hrana i pribor za higijenu. Ista akcija trajat ce do kraja mjeseca i u vrticima i školama, a poziv da se ukljuce bit ce poslan i privatnim poduzetnicima.

Pulski Crveni križ ovu akciju organizira radi prikupljanja pomoci za najpotrebitije obitelji s podrucja Pule, Vodnjana, Barbana, Fažane, Ližnjana, Marcane, Medulina i Svetvincenta.

Prikupljat ce se hrana i higijenske potrepštine te novac prodajom bonova zahvalnosti s oznakom vrijednosti od 1 i 5 kuna, koji su numerirani i ovjereni na poledini pecatom Crvenog križa Pule, te donacijama poduzeca uplatom na žiro racun.

Bit ce ukljucene škole, predškolske ustanove, volonteri Crvenog križa, Klub mladeži pulskog Crvenog križa te oko 500 poduzeca s podrucja koje pokriva ta organizacija. Osnovni je cilj ukljuciti što više gradana da bi se u konacnici najmanjim prilozima sakupilo mnogo.

Dobivenim novcem kupit ce se hrana za najpotrebitije u povodu božicnih blagdana te ce se paketi dijeliti tijekom Tjedna solidarnosti od 8. do 15. prosinca.

Pripremit ce se i prigodni poklon-paketi za osobe s podrucja koje pokriva pulski Crveni križ, a koje su smještene u ustanovama socijalne skrbi (Vila Maria, Alfredo Štiglic, Centar za rehabilitaciju, Dom za djecu). Prigodne posjete organizirat ce Crveni križ u suradnji s djelatnicima pulskog Centra za socijalnu skrb u prosincu 2011.

Lani je u ovoj akciji prikupljeno 48.177 kuna te 1.160 kilograma hrane. Humanitarnu pomoc primilo je 415 osoba.


Doniranje rabljene odjece


Rabljenu odjecu gradani mogu donirati tijekom cijele godine u skladištu Crvenog križa u Mažuranicevoj 5 (pored tvornice stakla). Skladište je otvoreno svakog cetvrtka od 12 do 17 sati, pa tako i u cetvrtak 13. listopada u isto vrijeme.


Podijeli: Facebook Twiter