Prikupili 165.000 kuna za opremu hitne pomoći i sugrađane

Donatori iz mjesnih odbora s gradonačelnikom Umaga (TEA GRGIĆ)
Donatori iz mjesnih odbora s gradonačelnikom Umaga (TEA GRGIĆ)

Još je 2010. godine Grad Umag zajedno sa svojim mjesnim odborima pokrenuo humanitarni projekt ''Dobro srce Umažana'', a na ovogodišnjem je, sedmom izdanju, prikupljeno više od 165.000 kuna. Umažani i brojni posjetitelji i ovoga su puta pokazali veliko srce dajući svoj doprinos u pomoći najpotrebitijim sugrađanima.

Humanitarnim se akcijama pridružila i umaška Turistička zajednica. Predstavnici mjesnih odbora Komunela, Punta, Seget, Moela te TZ-a su predali donacije namijenjene sugrađanima.

 Predsjednik MO Komunela, Cvetko Jovanović, najavio je da će od ukupno 10.250 kuna prikupljenih na fešti, 7.000 kuna donirati Maji Tikel, dok je preostalih 3.250 kuna namijenjeno za medicinsku opremu umaškog HMP-a.

Pomoć za liječenje

Roberto Nemaz, predsjednik MO Seget, uručio je ček od 13.000 kuna prikupljenih na Noći sv. Pelegrina, od čega će 4.680 kuna biti dodijeljeno Tei Krpan za troškove putovanja na liječenje u Zagreb, dok će s 8.320  podmiriti troškovi terapijskog jahanja za djecu s teškoćama u razvoju i to za Teu Krpan, Andrea Bosdachina i Martinu Cerovski.

Nadalje, predsjednik MO Punta, Floriano Brenčić, kazao je da je na ovogodišnjem Puntafestu prikupljeno 34.478 kn, od čega je 2.048  namijenjeno mlađim kategorijama košarkaškog kluba Umag za nabavu novih lopti, 3.000 kn udruzi ''Pružam ti ruku'', 7.500 kn dodijelit će Alenu Gaborovu za liječenje, dok je 21.930 kn namijenjena za nabavku radiološke opreme za umaški Dom zdravlja.

Iz Moele 75.908 kn

Fešta u Moeli je pak nadmašila očekivanja, tako da je predsjednik MO Valdi Buršić u humanitarne svrhe donirao 75.908 kuna. Iznos će biti ravnomjerno raspodijeljen na 9 obitelji iz Moele, slabijeg imovinskog stanja.

Predstavnici MO su istaknuli kako su veoma sretni što su prikupljenim iznosima pomogli najpotrebitijim sugrađanima. Zahvalili su se i svim volonterima koji su sudjelovali na manifestacijama, jer bez njih, kažu, to ne bi bilo moguće.

Što se pak tiče Fešte od rajčice, koju su organizirali Grad Umag, TZ Grada i Podravka, prikupljene su 32.120 kuna, namijenjene za kupnju radiološkog uređaja za umaški Dom zdravlja. Donacije su Gradu uručili direktorica Podravkine tvornice ''Povrće'' Marina Diminić Visintin i predsjednik TZ-a Milovan Popović. (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter