Prikopcano 1.500 novih korisnika plina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon završetka plinofikacije u Valturskoj ulici te ulicama 43. Istarske divizije i Monte Paradiso, odnosno na dijelu Monte Gira i Verude Porat, Plinara je na novu plinovodnu mrežu kojom tece prirodni plin ukupno od pocetka plinofikacije prikljucila 1.200 domacinstava i pravnih osoba.

- Do kraja godine brojka prikljucenih na novu plinovodnu mrežu popet ce se na tisucu i petsto korisnika. Unatoc lošim vremenskim prilikama, vjerujemo da ce do Božica biti zgotovljeni radovi u Koparskoj ulici, što nam je prioritet, a do kraja sijecnja iduce godine trebali bi biti gotovi radovi na Monte Giru te do ožujka iduce godine oni na spoju Vidikovca i Nove Verude, kaže Dean Kocijancic, direktor Plinare.

Unatoc uspješnim rezultatima, Puljanima se cini da radovi napreduju polako. Posebno je takav dojam kada je rijec o lokacijama koje ukljucuju frekventne prometnice i Monte Giro, gdje se cini da plinofikacija nikad nece biti gotova.

- Problem na Monte Giru je što su se, uz naše radove, postavljali javna rasvjeta i vodovodna mreža, što je, uz nepovoljno vrijeme, donekle poremetilo dinamiku radova. Upravo zbog nestabilnog vremena ne stignemo asfaltirati. Nadamo se da cemo uspjeti okoncati radove, istice direktor Plinare, koji u sljedecoj godini najavljuje, uz vec zapocete na Monvidalu, radove na spoju Rizzijeve s Krležinom ulicom.

No osim vremenskih uvjeta, problem u plinofikaciji su i dotrajale instalacije u zgradama i kucama. Prema rijecima direktora Plinare, gotovo da nema objekta u kojem se barem jedno staro koljeno, ventil ili slicne sitnice pokazuju neispravnima. Buduci da prikljucenje na mrežu prirodnog plina zahtijeva rigorozna ispitivanja, jasno je da se kvarovi otkrivaju na starijim instalacijama.

- Problemi su ucestali, svaka kuca ili zgrada ima neki problem prilikom spajanja na novu mrežu prirodnog plina. Medutim, svejedno se napreduje, ide se sigurno prema cilju. Ove godine postavili smo 28 kilometara nove plinovodne mreže i, prema sadašnjoj dinamici radova, vjerujemo da cemo ispuniti najave da ce cijela Pula biti plinoficirana do 2013., uvjeren je Kocijancic.


Podijeli: Facebook Twiter