Prikazanom igrom sam zadovoljan

Jure Obšivač (M. ANGELINI)
Jure Obšivač (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 drugi dio prvenstva otvorili su s dva remija, na "Parku mladeži" protiv Splita i kontra Rijeke na "Drosini", no treća nije bila sreća. Odnosno, bila je za "farmaceute" koji su po prvi put u ovoj sezoni svladali "zeleno-žute" i pogurali ih na devetu poziciju na ljestvici koja bi, da je prvenstvo okončano, donosila razigravanje za očuvanje prvoligaškog statusa. Nisu puleni Igora Pamića loše izgledali na razrovanom koprivničkom travnjaku, ali slaba im korist od toga kad su domaći nogometaši dva trenutka u kojima im je koncentracija popustila znali obilato naplatiti i nanijeti im "okrugli" deseti poraz u sezoni.

- Možda će svi reći da sam lud, ali ja sam igrom prikazanom u Koprivnici zadovoljan - decidiran je bio Igor Pamić, trener Istre 1961. - Rekao sam to i odmah poslije utakmice, a još sam zadovoljniji kad sam na miru odgledao snimku, jer mi ta igra daje nadu i sigurnost da smo na dobrom putu da izborimo ostanak u ligi. Normalno da se nećemo moći stalno zadovoljavati dobrim igrama, morat ćemo početi uzimati i bodove, no u ovom trenutku je najvažnije da zadržimo mirnoću i nivo igara koje pružamo, ali i da prestanemo raditi individualne pogreške. Ovoga je puta ona stvarno bila bizarna, trebalo je samo izbiti loptu bez ikakvih driblinga i presinga. Ako je tako trebalo biti, neka bude, ali normalno je da očekujem da se takve gluposti više ne ponavljaju ako želimo početi pobjeđivati. A mislim da je krajnje vrijeme.

Drugi gol što su ga "zeleno-žuti" primili stigao je nakon akcije koja bi se mogla svrstati u rubriku "vjerovali ili ne", ali zato je onaj prvi još jednom ogolio pulsku "rak-ranu", prekide. I Koprivnica je pokazala da je svaki ubačaj u kazneni prostor Istre 1961 pola gola, jer nakon što je Grgić nesmetano skočio i zatresao Brkićevu mrežu, malo je nedostajalo da to osam minuta kasnije reprizira i Paracki, ali ovoga puta je gostujući golman bio na mjestu. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter