Prijevremeni izbori koštali 91 tisuću kuna

Prijevremeni izbori u Ližnjanu (N. LAZAREVIĆ)
Prijevremeni izbori u Ližnjanu (N. LAZAREVIĆ)

Prijevremeni izbori u Ližnjanu održani 20. ožujka, koštali su porezne obveznike oko 91 tisuću kuna, podatak je iz izvješća Općinskog izbornog povjerenstva.

U troškove izbora za načelnika i njegova zamjenika te za Općinsko vijeće Ližnjana ulaze naknade predsjednicima, potpredsjednicima i članovima biračkog odbora (18,7 tisuća kuna), naknade stalnom i proširenom sastavu izbornog povjerenstva (20,45 tisuća kuna), naknade administrativno-stručnom osoblju (5,1 tisuća kuna), putni troškovi izbornih tijela (11,75 tisuća kuna), izborni materijal i pribora za glasanje (2,6 tisuća kuna) te troškovi objava u dnevnom listu (32,3 tisuće kuna). Ukupno, podcrtala je predsjednica Općinskog izbornog povjerenstva Općine Ližnjan Milena Blagonić, to je 90,916 kuna.

U to, naravno, nisu uključeni troškovi političkih stranaka i nezavisnih kandidata. Na prijevremenim izborima za načelnika Ližnjana pobijedio je Marko Ravnić iz IDS-a, a ta je stranka u koaliciji s Istarskim laburistima ostvarila i premoćnu pobjedu na izborima za Općinsko vijeće. Do izbora je došlo zbog neizglasavanja prijedloga proračuna za ovu godinu tadašnje načelnice Maje Cvek iz SDP-a do kraja 2015. godine. Općinu je od raspuštanja vlasti u siječnju do konstituiranja novog saziva Vijeća vodio predstavnik Ureda državne uprave. Na biračka je mjesta na području općine Ližnjan 20. ožujka izašlo 1.537 birača od 3.519 osoba s pravom glasa, odnosno manje od 44 posto. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter