Prijevoz poskupljuje 10-15 posto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarski prijevoznici na sastanku održanom koncem sijecnja hrvatskoj su Vladi odaslali niz zahtjeva za izmjenu po njima nejasnih zakona, no na sjednici su najavili i ono što gradanima nece biti drago cuti - poskupljenje usluga prijevoza od 10 do 15 posto.

Takvu odluku ne obrazlažu samo najavljenim podizanjem stope PDV-a na 25 posto, vec i znacajnim poskupljenjem goriva. To ce, kažu, primorati prijevoznike na korekciju cijena zbog povecanja ulaznih troškova pa je realno ocekivati spomenuti rast cijena prijevoza.

Ceh prijevoznika Obrtnicke komore Istarske županije i Strukovna grupa cestovnog prometa HGK-Županijske komore Pula od Vlade su na istom sastanku zatražili da hitno donese odluku o izradi strategije prometnog razvitka RH za razdoblje od 2013. do 2023., u cemu bi sudjelovali strucnjaci iz gospodarstva i znanstvene zajednice.

Predlaže se i uvodenje vinjeta za teretni promet u cijeloj Hrvatskoj radi smanjenja troškova, ali i povecanja sigurnosti prometa na cestama. (M. VERMEZOVIC IVANOVIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter