Prijetnje atentatima na visoke državne i vjerske dužnosnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na mobilni telefon jednog od visokih dužnosnika MUP-a Srbije u petak je stigla SMS poruka u kojoj se upozorava na pripremu novog atentata cije su mete srbijanski predsjednik Boris Tadic, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, ministar unutarnjih poslova Ivica Dacic i ravnatelj policije Milorad Veljovic, prenosi u ponedjeljak beogradski dnevnik Blic.

Poruka po sadržaju nije prijeteca, vec upozoravajuca, kaže za taj list neimenovani izvor iz srbijanskog MUP-a te dodaje da je poruku uputio netko tko je upucen u dogadaje u podzemlju i do koga su stigle informacije o pripremi atentata.

Primljena informacija je, po rijecima tog izvora, shvacena veoma ozbiljno i ona je dio vec pokrenute istrage o mogucem atentatu u sportskoj dvorani Borik u Banjoj Luci, u kojoj je 8. sijecnja, dan uoci proslave obljetnice postojanja Republike Srpske, naden eksploziv, oružje i streljivo.

List dodaje da se u poruci navodi da ce, za razliku od planiranog atentata u Boriku, novi atentat po nacinu izvršenja biti manje spektakularan.

Upozoravajuca poruka stigla je, kako se navodi, s mreže jednog od srbijanskih operatera, a sa sadržajem poruke, odmah po prijamu, upoznat je kompletan vrh srbijanskog MUP-a.


Podijeli: Facebook Twiter