Prijetio zapaljenjem ispred Policijske postaje Poreč

Nenad Zahirović u policijskom vozilu (Mateo SARDELIN)
Nenad Zahirović u policijskom vozilu (Mateo SARDELIN)

Nenad Zahirović iz Kukci priveden je u četvrtak u porečku policijsku postaju na kriminalističko istraživanje u 13.45 sati, nakon što je sat vremena ranije telefonski zaprijetio da će se zapaliti upravo ispred policijske postaje.

Naime, nazvao je nešto prije 13 sati redakciju Glasa Istre u Puli i prijetio da će se zapaliti ispred PP Poreč. Plačnim glasom spominjao je događaj iz srpnja 2012., kada je pred svojom kućom ispred koje su bili policajci koji su došli postupati zbog drugog razloga, pustio plin iz plinske boce i upaljačem prijetio da će sve zapaliti.

U kratkom nesuvislom razgovoru spominjao je problem s neviđanjem djece, prebivalištem…

Na kraju nam je poručio da za petnaest minuta budemo ispred Policijske postaje Poreč i uvjerimo se što će napraviti. Zahirović je po paljevini poznat od ranije kada je 27. srpnja 2012. godine radi sprječavanja sprovođenja na odsluženje zatvorske kazne u pulski zatvor pustio plin i zapalio te pritom ozlijedio dva policajca iz porečke postaje.

Nakon telefonskog poziva oko 13 sati, alarmirana je policija koja je ispred postaje postavila po dva policajca na prilazne ceste i time sprječila da se Zahirović približi postaji. Pored toga, na teren su upućene patrole koje su tragale za njim, a uspjele su mu ući u trag oko 13.30 sati i zaustaviti ga kod Crodux benzinske postaje u Poreču. Potom je u službenom vozilu policije doveden na stražnji ulaz u porečku postaju. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter