Prijetio policajcu, pucanj u naguravanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je policija danas izvijestila da je dovršila kriminalisticko istraživanje nad 32-godišnjakom i 26-godišnjakom iz Pule koje je u nedjelju oko 20 sati na podrucju pulskog naselja Valdebek zatekla u kradi.

Neslužbeno smo saznali da je rijec o I. J. (26) i Igoru Markulincicu (32). Markulincic je sam otkrio svoj identitet jer je u ponedjeljak prilikom privodenja pred istražnog suca lice pokrio ovecom kuvertom, u kojoj su bile njegove osobne stvari, a na kojoj je pak bilo velikim slovima ispisano njegovo ime i prezime.

PU istarska je izvijestila da su policajci lopove na djelu uhvatili tijekom redovite ophodnje u nedjelju navecer u Valdebeku. No prilikom uhicenja Markulincic je pružao otpor pri cemu je u naguravanju s policijom došlo do ispaljenja hica iz vatrenog oružja policijskog službenika. Hitac iz službenog pištolja nije nikog ozlijedio.



Kriminalistickim istraživanjem utvrdena je osnovana sumnja da su Markulincic i 26-godišnji I. J. pocinili kazneno djelo teške krade, odnosno da su u ulici Lovežica, nedaleko mjesta gdje su uhiceni, parkirali vozilo ispred ulaza u stambenu zgradu te ušli u nju s namjerom da ukradu radijatore, klima uredaje, i bojlere.

Osim što su osumnjiceni za tešku kradu policija Markulincica tereti i za kazneno djelo sprecavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti te kazneno djelo prijetnje na štetu policijskog službenika. Naime, prilikom uhicenja Markulincic je policajcu uputio više prijetnji.

Kod I. J. je pak prilikom uhicenja pronadena jedna PVC vrecica s 3,8 grama marihuane te jedna cigareta s 0,9 grama marihuane.


Podijeli: Facebook Twiter