Prijetio da će sutkinju upucati s krova?

Danijel Pauletić na sudu u Pazinu izjavio je da se ne smatra krivim po potužnici (Mateo SARDELIN)
Danijel Pauletić na sudu u Pazinu izjavio je da se ne smatra krivim po potužnici (Mateo SARDELIN)

Na pazinskom sudu je počelo suđenje Danijelu Pauletiću (29) iz Rovinja zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prijetnji sutkinji rovinjskog Prekršajnog suda Dijani Debeljuh, u drugoj polovici 2014. godine. Na raspravi je pored okrivljenika Pauletića bila sutkinja Debeljuh koja je dala svoj iskaz, odnosno potvrdila iskaz koji je dala ranije. Naime, u travnju prošle godine je bila počela glavna rasprava u ovom predmetu, no budući da je predmet došao do pazinskog suda i da je došlo do promjene suca, rasprava je počela ispočetka.

Lista za odstrel

Prema optužnici, Pauletić se tereti u dvije točke: prema prvoj točci tereti se da je u razdoblju od početka srpnja 2014. do kraja godine razgovarao s Ivanom Pauletić, sada bivšom suprugom, i kazao joj da će s "liste za odstrel" ubiti sutkinju Debeljuh i tako "naplatiti vrijeme koje je proveo u zatvoru". Isplanirao je da sutkinju ubije kada ujutro bude dolazila na posao, a on će to učiniti s krova Talijanske škole u Rovinju. Optužnica ga također tereti da je u obiteljskoj kući u Rovinju bez ovlaštenja držao pištolj marke Crvena zastava kalibra 7,62 bez serijskih brojeva, s dva spremnika i 16 komada streljiva. Pauletić je sudu izjavio da se ne osjeća krivim, a svoj će iskaz dati na kraju postupka.

Sutkinja Debeljuh je kazala da Pauletića poznaje od ranije kada je kod nje dolazio radi prometnih prekršaja. Kaznenu prijavu je podnijela nakon što je u njezinu kancelariju došla Korana Rubbi i kazala joj da Pauletić posjeduje pištolj i da se nalazi na njegovoj "listi za odstrel", a slično joj je priopćila telefonom i jedna policijska djelatnica iz rovinjske policije.

Nasilje u obitelji

Bilo je to u prosincu 2014. kada je zaprimila u rad predmet o Danijelu Pauletiću, koji je uhićen radi nasilja u obitelji te mu je odredila zadržavanje. Sudac Denis Hek je za slijedeću raspravu, krajem travnja, odredio saslušanje nekoliko svjedoka.

Niz prometnih prekršaja

Daniel Pauletić se više puta našao pred sutkinjom Debeljuh zbog prometnih prekršaja, a ona mu je uglavnom izricala opomene jer je smatrala da mlađoj osobi valja dati šansu da shvati počinjeno i od toga nešto nauči. No, Pauletić se na opomene žalio tvrdeći da nije kriv. Za sedam počinjenih prometnih prekršaja novčano ga je kaznila s 12.100 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci. Tu je presudu potvrdio Visoki prekršajni sud. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter